Fritidspedagog till Rörsjöskolan

Om jobbet

Som fritidspedagog ansvar du för att skapa en stimulerande pedagogisk fritidshemsverksamhet utifrån läroplan och andra styrdokument. Du kompletterar grundskollärarens teoretiska arbete med det praktiska under skoltid. Du ansvarar för att eleverna får en god kunskapsutveckling före och efter skoldagen och under lov.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten har Fritidspedagogexamen med behörighet i fritidshem. Det är meriterande om du även har behörighet i något annat ämne samt IKT-utbildning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete som fritidspedagog eller arbete med barn. Även erfarenhet av arbete med nyanlända elever och elever med annat modersmål än svenska är meriterande för tjänsten. Du bör ha god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Du kan leda och organisera arbetet för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen. Du kan utveckla sitt arbete utifrån evidensbaserad forskning och har en god didaktik och pedagogik. Vi ser gärna att du behärska digitala verktyg och ha ett intresse och erfarenhet av att arbeta med IKT på fritidshem. Som person är du relationsorienterad, kreativ, trygg och har en god samarbetsförmåga.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan. Välkommen till oss på Rörsjöskolan! Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Ida Karlsson, 040-34 67 46

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Rörsjöskolan finns mitt i Rörsjöstaden, vid Värnhem, i närheten av såväl grönområden som kulturella aktiviteter. Det är nära från centralstationen och flera bussar stannar i skolans närområde vilket gör det lätt att ta sig till arbetsplatsen med kollektivtrafik. Skolans personal har ett nära samarbete för att göra elevernas dag enhetlig och trygg. Skolan är fyr- parallellig med i dagsläget ca 400 elever årkurs F-4. Vi planerar för ny byggnad och ett utöka elevantal inom de närmaste åren. Du har möjlighet att vara med och påverka Rörsjöskolans framtid genom din erfarenhet och dina idéer. På Rörsjöskolan ges du möjlighet att driva skolutveckling tillsammans med skolledning och skolans olika yrkeskategorier.