1:e socialsekreterare till Barn och Familj, Myndighet

Om jobbet

Det huvudsakliga uppdraget för 1:e socialsekreterare är att vägleda och handleda socialsekreterarna i det dagliga arbetet med ärendehandläggning, både i grupp och individuellt. 1:e socialsekreterare har en viktig roll i sektionernas kvalitets- och utvecklingsarbete. 1:e socialsekreterare ska också: * Fungera som sakkunnig inom området. * Ge handledning och feedback till socialsekreterarna. * Stötta socialsekreterarna prioriteringar i det dagliga arbetet. * Introducera nya socialsekreterare. * Läsa skriftliga underlag och ge feedback. * Ansvara för granskning av handläggningen utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer. * Upprätthålla metoder och bedömningsinstrument så att dessa används i den dagliga handläggningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och minst tre års erfarenhet av barnutredningar och uppföljning av insatser. Du har kunskap om barn och ungas utveckling och behov samt regelverk och rättsutveckling. Det är meriterande om du har arbetat med LEAN, samt coachande förhållningssätt och MI. Vi söker dig som är genuint intresserad av metod- och utvecklingsfrågor och tar gärna en aktiv roll i kvalitetsarbetet. Arbetet som 1:e socialsekreterare kräver att du är trygg och stabil i dig själv och i ditt arbete. Det är viktigt att du har lätt att förhålla dig till ändrade omständigheter i verksamheten och ser möjligheter vid förändringar. Du kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer, fokusera på rätt saker och vara lugn och kontrollerad i stressade situationer. Du är kvalitetsmedveten, vilket innebär att du är noggrann och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vi arbetar nära i teamet och samarbetar mellan teamen och sektionerna och därför söker vi dig som har lätt att samarbeta och är intresserad av och har god förmåga att utveckla samarbete med andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan planera ditt arbete. Du har förmåga att uttrycka dig på ett nyanserat sätt i både tal och skrift samt förstår komplicerade språkliga underlag. Du kan förmedla information och kunskap till andra. Vid anställningsintervju vill vi att du visar upp socionomexamen, tjänstgöringsintyg som verifierar dina erfarenheter samt utdrag ur belastningsregister (med stöd av lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn).

Urval och tillsättning sker löpande. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Selver Gürbüz, 040-345579

Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Stadsområde Öster omfattar Rosengård och Husie och är en del av Malmö där stad och landsbygd möts. I stadsområde Öster bor ca 45 000 malmöbor, här möts människor från hela världen. Förvaltningens cirka 1200 anställda möter medborgarna i livets alla skeden. Med engagemang och kompetens kan vi ge god service och bidra till att stadsområde Öster upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Malmö behöver dig - var med och bygg framtiden för oss alla! Stadsområdesförvaltning Östers avdelning för Individ- och familjeomsorg består av chefer och medarbetare, som alla arbetar för att hitta långsiktiga lösningar för enskilda barn, ungdomar, vuxna eller familjer i stadsområdet, som är i behov av kontakt med oss. Vi är stolta över den kunskap och engagemang som finns hos oss, där klienten alltid är i fokus. Vi söker 1:e socialsekreterare till Barnsektionen som är en av fyra sektioner inom Enhet Barn och Familj - Myndighet. Det finns två 1:e socialsekreterare inom Barnsektionen och därutöver arbetar fyra 1:e socialsekreterare inom de andra sektionerna. En av 1:e socialsekreterarna inom Barnsektionen blir sektionschef och därför söker vi en 1:e socialsekreterare till sektionen.