Försäljningschef - Region Syd

Om jobbet

Har du en karriärambition kring ledarskap? Har du ett starkt kommersiellt driv och intresse? Vill du arbeta med coachning av en säljkår? Då kanske jobbet som försäljningschef är ditt nästa steg i karriären!

Om tjänsten
Som försäljningschef för Akzo Nobel så kommer du att få en nyckelroll för att utveckla, försäljningen i ett av våra satsningsområden. Du ansvar för ett team på 5-6 säljare där din roll är att driva, engagera och coacha ditt team. Du har en viktig roll i att skapa förutsättningar för såväl goda försäljningsresultat som nöjda kunder. I tjänsten ingår att jobba med försäljningsfrågor både på ett strategiskt och operativt plan. Som försäljningschef måste du kunna växla mellan helikopterperspektiv och detaljnivå och kunna förhandla, påverka och bygga långsiktiga relationer med samtliga i Akzo Nobel nätverk. Självklart har du erfarenhet från ledarskap och är van att planera med framförhållning, lägga budget, sätta upp mål och strategier för dig själv och andra, samt se till att de uppnås.

Du kommer att rapporterar till Nordic
Trade Sales Director och tjänsten är baserad på vår site i Sege, Malmö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och
ansvarsområden:
  • Resultat och budgetansvar för ditt team.
  • Coach, utveckla och motivera säljarna.
  • Hantera, ansvara och utveckla befintliga kunder
  • Ansvara för nykundfokusering.
  • Planera och utföra säljmöten, kampanjer och mässor
  • Fokus på vårt premiummärke Nordsjö
  • Ansvara för kontakten med våra nyckelkunder.
  • Bidra till utveckling av internationella projekt i ditt område.
Kravprofil
Du har jobbat med sälj, ledarskap och
coachning sedan tidigare. Du har förståelse för hur man utvecklar marknader och skapar tillväxt. Du drivs av att göra affärer och är duktig på att skapa engagemang i ett team. Viktigt är att kunna tänka strategiskt kring försäljning för att sedan implementera och följa upp dessa operativt ute i organisationen.
Du har en god affärsmässig och ekonomisk förmåga att förstå nyckeltal och att jobba med budget och prognoser.

Du har lätt för att skapa förtroende och energi hos andra. Du förstår struktur och system kopplat till försäljning men överordnat är att leda andra som levererar. Du vet att man måste se säljarna som sina kunder - att kunna vara rak och tydlig och samtidigt stöttande. Erfarenhet från branschen är mycket meriterande. Vi ser gärna att du kommer ifrån närliggande bransch.

Ytterligare information
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.akzonobel.com . Om du behöver hjälp, vänligen kontakta HR Servicecenter på telefonnummer: 031-724 21
99.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Joakim Kjear, Nordic Trade Sales Director, Nordic
Trade organization, +46725200013

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Elisabet
Haraldsdottir, Talent Resourcing Partner, +46 703 50 17 99

För Fackliga Frågor
Unionen: Jörgen Dahlgren: +46 708 35 52 49
Sveriges Ingenjörer och Akademikerna: Per-Ola Löfgren +46 708 84 53 48
Ledarna: Boris Parezanovic +46 708 35 52 55

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Vad kan
AkzoNobel erbjuda dig

Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas - både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition - att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.

Mer om oss
AkzoNobel Decorative
Coatings, världens största färgproducent, med varumärkena Nordsjö, Sadolin,
Cuprinol, Pinotex och Hammerite, utvecklar, tillverkar, distribuerar och säljer färg, lack och spackelprodukter till yrkesmålare och konsumenter i hela Norden.

Nordsjö Butiker AB är ett helägt dotterbolag till AkzoNobel Decorative
Coatings AB och ingår i Nordsjö Idé & Design-kedjan. Nordsjö Butiker säljer färg, tapet, golv och tillbehör till konsument och proffs (främst måleri.) I kedjan ingår såväl Nordsjös helägda butiker som externa återförsäljare. Idag ingår ca 170 butiker i kedjan i Sverige.
Jobbfakta
Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 jan

Om företaget

AkzoNobel creates everyday essentials to make people's lives more liveable and inspiring. As a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, we supply essential ingredients, essential protection and essential color to industries and consumers worldwide. Backed by a pioneering heritage, our innovative products and sustainable technologies are designed to meet the growing demands of our fast-changing planet, while making life easier. Headquartered in Amsterdam, the Netherlands, we have approximately 45,000 people in around 80 countries, while our portfolio includes well-known brands such as Dulux, Sikkens, International, Interpon and Eka. Consistently ranked as a leader in sustainability, we are dedicated to energizing cities and communities while creating a protected, colorful world where life is improved by what we do.