Enhetschef ekonomi sökes till Förskoleförvaltningen, vikariat

Om jobbet

Vi erbjuder dig ett utmanande och intressant uppdrag med att självständigt leda förvaltningens ekonomiarbete. I din roll som tillförordnad chef för ekonomienheten förväntas du fortsätta att utveckla ekonomiarbetet. En viktig del av uppdraget är ekonomienhetens roll i att stödja och underlätta för verksamhetens chefer och medarbetare. Du förväntas bidra med förslag och idéer för att förbättra övergripande styrning, uppföljning och effektivisering. Uppdraget är komplext och omfattande då förskoleförvaltningen är en av Malmö stads största förvaltningar. Ditt uppdrag förväntas ske i samverkan med förskoledirektör, utbildningschefer, stabschefer och medarbetare på stabsavdelningarna. I ditt uppdrag ingår att * Leda och ansvara för arbetet vid förvaltningens ekonomienhet inkluderat personal- budget- och verksamhetsansvar. * Samordna arbetet med förvaltningens budget, uppföljning, prognoser och årsbokslut * Ansvara för ekonomistöd till chefer och medarbetare * Analysera, utreda och föreslå förändringar inom förvaltningens ekonomistyrning * Representera förvaltningen i olika forum

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med ekonomi i en stor organisation. Du har erfarenhet av att leda andra personer. Som ledare är du resultatinriktad, tydlig och kommunikativ. Uppgifterna kräver att du är noggrann och strukturerad samt har en god analytisk förmåga. Din pedagogiska förmåga värdesätts särskilt och du uttrycker sig väl i tal och skrift. Rollen som chef för ekonomienheten kräver många och breda kontakter i organisationen, därför är det viktigt att du är bra på att samarbeta och har lätt för att skapa och behålla kontakter. Du är skicklig användare av Excel, behärskar övriga delar av Office-paketet och andra administrativa verktyg. Det är meriterande om du haft personalansvar och har arbetat i offentlig förvaltning. Vi erbjuder dig ett uppdrag där du förväntas bidra till att ekonomiarbetet och medarbetarna fortsätter att utvecklas. Tillsammans med engagerade och omtänksamma kollegor kommer du att anpassa arbetet till förvaltningens organisationsutveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. En bonus är att vi under januari 2017 kommer flytta in i helt nyrenoverade lokaler i centrala Malmö. "Uven" som vårt nya hus kallas finns mittemot Stadshuset och adressen är Lugna gatan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Agneta Sjölund, 0729-740302

Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningen är en av de största förvaltningarna i Malmö stad med omkring 5 000 medarbetare och en omsättning på 2,7 miljarder kronor. Förvaltningen bildades 2013 och har ett viktigt uppdrag att utveckla förskoleverksamheten. Sedan maj 2016 har förvaltningen genomgått en organisationsutveckling som bland annat förändrat ledningsstrukturen. Förvaltningen har fem utbildningschefer, 56 förskolechefer, cirka 130 biträdande förskolechefer och cirka 120 förste förskollärare. En spännande och viktig förvaltning där vi tillsammans verkar för att skapa Barnens Bästa Förskola! Ekonomiavdelningen är en av fyra stabsavdelningar. Avdelningen består av tre enheter; ekonomienhet, enhet för lokalplanering samt enhet för fysiskt stöd. Tillsammans är vi nästan 60 medarbetare och ekonomienheten har 12 medarbetare. Då vår nuvarande chef för ekonomienheten ska vara föräldraledig söker vi nu hennes vikarie. Tjänsten som chef för ekonomienheten är direkt underställd ekonomichefen.