Specialpedagoger sökes till Förskoleförvaltningen

Om jobbet

Som specialpedagog i specialpedagogiska teamet arbetar du med stödjande arbete till pedagogerna i förskolan, likaså sker handledning och rådgivning till pedagogerna. Du arbetar utifrån barn med särskilt behov. Du ska tillsammans med övrig pedagogisk personal inom förskolan planera för barnens pedagogiska stöd för att göra barnens vistelse och utbildning så framgångsrik som möjligt. I arbetet ingår också att utföra pedagogiska kartläggningar och vara delaktig i upprättandet av handlingsplaner. Fortbildning och kompetensutveckling av pedagogerna i förskolan ingår också i arbetsuppgifterna. Därtill kan samarbete med andra myndigheter och organisationer vara aktuellt. Att arbeta i ett team ger utvecklingsmöjligheter för dig i din roll som specialpedagog.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som har vidareutbildning som specialpedagog. Vi ser gärna att du har erfarenhet i rollen som specialpedagog, gedigen erfarenhet av barn med behov av särskilt stöd samt erfarenhet av att handleda förskolepersonal. Som person är du kommunikativ, lyhörd, drivande, kreativ, har integritet och en mycket god samarbetsförmåga där det är viktigt med känsla för utvecklingsarbete med olika medarbetarkonstellationer.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
4
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Specialpedagog
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Förskoleförvaltningen har fem specialpedagogiska team som arbetar operativt med verksamhetsutveckling i respektive förskoleområde. Du har nu möjligheten att ingå i ett av våra team i område Öster och Söder där du kommer arbeta mot områdets förskolor utifrån verksamhetens behov. Teamen arbeta även med uppdrag från förskolecheferna med till exempel handledning, kompetensutveckling av medarbetare och som professionell förebild i den pedagogiska verksamheten.