Specialpedagog/speciallärare till Dammfriskolan

Om jobbet

Som specialpedagog/speciallärare arbetar du med att underlätta lärandet för elever i behov av särskilt stöd, screeningar samt analys- och utvecklingsarbete. Du hjälper elever i klassrummet och i särskild undervisningsgrupp samt arbetar förebyggande. Du är en viktig del av skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har legitimation som speciallärare eller specialpedagog. Vi ser gärna att du är behörighet eller har erfarenhet av undervisning i svenska eller svenska som andraspråk. Du har förmåga att vara en kvalificerad samtalspartner i pedagogiska frågor för kolleger, föräldrar och andra berörda. Du driver och verkar i olika stödjande åtgärder för elever i behov av särskilt stöd. Vidare agerar du bollplank åt både pedagoggruppen och skolledningen. Du har stort engagemang och vi ser gärna att du är insatt i arbetssättet "Bedömning för lärande". Du har kunskap om, och jobbar med, fokus på skolans uppdrag att hjälpa alla elever att utvecklas så långt som möjligt. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av arbete i en flerspråkig miljö och gärna själv har kunskaper i flera språk. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Vi kommer att göra ett löpande urval av kandidater för intervju under annonsperioden, så vänta inte med att skicka din ansökan! Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Jörgen Håkansson, 0709-341800

Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Dammfriskolan är en F-9 skola belägen nära strand och hav i de centrala delarna av Malmö. På skolan finns det en liten grundsärskola, särskild undervisningsgrupp för barn med autism och centrala förberedelseklasser för nyanlända elever på högstadiet. Vi som jobbar på Dammfriskolan känner stor stolthet över våra insatser och vår arbetsplats. Kollegiet kännetecknas av en drivkraft och en positiv inställning till skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi arbetar med bedömning för lärande, språkutveckling, studiero och matematik. Vi månar alla om en god arbetsmiljö, arbetsglädje och hög måluppfyllelse. Som arbetsgivare ställer vi höga krav på våra medarbetares engagemang och egna ansvar för att uppnå en så hög kvalitet som möjligt på servicen i verksamheten.