Barnskötare sökes till förskolor i förskoleområde Öster

Om jobbet

Vi söker dig med barnskötarutbildning samt med erfarenhet inom förskola. Du ska tillsammans med övrig personal i arbetslaget driva en verksamhet enligt förskolans läroplan. I ditt arbete har du tydligt barnfokus, ser det kompetenta barnet, är lösningsfokuserad och har en god inblick i den pedagogiska verksamheten. Värdegrundsarbetet är av stor vikt liksom samarbetet med barn, föräldrar och kollegor. För att synliggöra allt som barnen lär sig använder vi oss av pedagogisk dokumentation.

Kvalifikationer
Godkänd barnskötarutbildning samt erfarenhet av arbete med barn i ålder 1-5 år. Kunskaper i den reviderade läroplanen för förskolan, pedagogisk dokumentation, uppföljning, utvärdering samt datakompetens är ett krav. Som person är du engagerad, initiativrik med fokus på barnens förmågor, deras nyfikenhet och intressen. Du har en förmåga att skapa goda relationer till såväl barn, föräldrar som kollegor. Samarbete och nytänkande är viktiga egenskaper för att lyckas i arbetet. Vi vill att du är initiativrik, lyhörd, och ansvarstagande med en positiv grundsyn och en god kommunikativ förmåga. Du är flexibel och tycker att ett gott samarbete med alla är grunden till en god verksamhet. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Barnskötare
Kontakt

Ring Barbro Romero, 0709-341167

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Nu finns det chans att få arbeta i vårt förskoleområde! I området, som formellt heter Ö7, har vi sex förskolor där vi nu arbetar för att skapa en likvärdighet inom området. Vi ligger i ett naturskönt område och har ett ekologiskt helhetstänkt, bl a arbetar vi hårt med att höja andelen ekologisk mat på våra förskolor. Vi arbetar med arbetslagsrotation, reggioinspiration och utevistelse. Våra verktyg för att följa barnens lärande är pedagogiska dokumentationer, språkutvecklande arbetssätt samt pedagogiska miljöer.