Kock/kokerska till Älggårdens förskola i Limhamn

Om jobbet

I dina arbetsuppgifter som kock ingår att laga frukost, lunch och mellanmål till alla barn och pedagoger och även att laga specialkost. Du ansvarar för livsmedelshygien och att genomföra egenkontroll. Som kock har du även i uppgift att föra ut information om maten till pedagogerna. I tjänsten ingår att tillsammans med din kollega planera matsedlar, specialkost, beställa varor, ansvara för livsmedelshygien och egenkontroller. Vidare ansvarar du för tillagning av maten samt att diska och hålla ordning i köket. Du ska följa givna budgetramar och tycka om att samarbeta med pedagogerna och barnen på förskolan. Följande är dina arbetsuppgifter: - att barn och pedagoger får god och näringsriktig mat. - att planera matsedlar, specialkost samt beställa varor. - den hygieniska standarden och att bevaka att lagar och förordningar inom verksamhetsområdet följs. - att arbeta för en hållbar utveckling, ekologiska produkter, medarbetarnas delaktighet och verka för nyfikenhet och lyhördhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har avslutad 3-årig(alt.2-årig äldre) avslutad gymnasieutbildning med inriktning restaurang och livsmedelsprogrammet eller eftergymnasial utbildning till kock som bedöms likvärdig. Gärna några års yrkeserfarenhet, kunskaper i näringsriktig mat, specialkoster och egenkontroll. Som person är du en idérik och kreativ matlagare med erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök. Du har också förmågan att vara lyhörd för matgästernas önskemål. Du har bra samarbete med övrig personal och även barn. Du ser möjligheter istället för svårigheter, är social, stresstålig, noggrann och flexibel. Vi söker dig som gör det där lilla extra.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Jennica Gustavsson, 0723-500897

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Vi söker dig som vill arbeta i vårt kök, och vara en del i vårt arbete med barns utveckling och hälsa. Älggårdens förskola består av 6 avdelningar, yngre, äldre och uteprofil. Framförallt har vi roligt och vår arbetsmiljö är viktigt. Ambitionen är hög och ett professionellt förhållningssätt är en självklarhet, det utvecklas dock ständigt i det relationella sammanhang som vi tillsammans befinner oss i. Förskollärare, arbetslag, barn och vårdnadshavare, kökspersonal och städ samt förskolechef. "Tillsammans bildar vi en helhet".