Förskollärare sökes till Maryhill och Fröviks förskola

Om jobbet

Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Det är en merit att ha arbetat i förskolan. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning enligt Skollagen. För att lyckas i rollen som förskollärare tror vi att du är * Samarbetsvillig * Lyhörd * Engagerad * Nyfiken * Kreativ Vi ser gärna sökande med extra kompetens, utbildning eller dokumenterad erfarenhet inom musik, dans, drama eller skapande. Vi erbjuder * Friskvårdsbidrag * Kompetensutveckling * Egen dator Och för dig som är nyutexaminerad erbjuder vi en givande introduktionsperiod med mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
5
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Kontakt

Ring Gezim Isufi, 0768-796692

Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Nu söker vi dig som vill vara med och arbeta för barnets bästa förskola! Maryhill, Frövik och Nydala tillhör område Öster. Det är moderna förskolor som är byggda efter pedagogiska tankar. Förskolorna har ett utpräglat arbetssätt inspirerat av Reggio Emilia, där pedagogisk dokumentation och utformandet av pedagogiska miljöer har en given plats och förskollärarens roll och uppdrag är av största betydelse. För att kunna utföra sitt uppdrag på bästa sätt försöker vi förse alla som arbetar på våra förskolor med bärbara datorer och digitalkameror. All personal har enskild planering samt arbetslagsplanering. På våra förskolor är det självklart att arbeta med barns inflytande och föräldrarnas delaktighet. Det innebär att vi arbetar både med föräldraråd och med barnråd. Vi har även en mycket aktiv genusgrupp och dessutom lägger vi stor vikt på språkutvecklande arbetssätt där modersmålet ingår som en naturlig del i vårt arbete. Vi är med i ett projekt som heter "Musiken stärker" och arbetar aktivt med att barn ska få så många olika estetiska uttryckssätt som möjligt. Musik och drama är några av dessa, skapande och konstruktion är några andra. Tycker du att detta låter intressant och lockande så är du välkommen att söka till oss. Vi kan erbjuda ett bra arbetsklimat där arbetet är omväxlande och utvecklande. Vi kan erbjuda dig en spännande arbetsplats där vi sätter barnen i fokus och alla strävar mot samma mål.