Familjehemssekreterare till EBO och jourhem, SOF Söder

Om jobbet

Uppdraget innebär att rekrytera, utreda och handleda familjehem som tar hand om ensamkommande barn/unga. Du kommer även att jobba med de familjehemssekreterare som är inriktad mot jourhemsplaceringar. Vid placeringar arbetar familjehemssekreterare och barnets socialsekreterare som ett team tillsammans med barnet, biologiskt nätverk och familjehem. I tjänsten ingår även att ha ett nära samarbete med övriga kollegor inom Individ och familj men också med andra aktörer exempelvis skolor/förskolor, BUP och habiliteringen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och minst tre års erfarenhet av socialt arbete. Det är meriterande med dokumenterad fortbildning inom området barn och familj och vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt arbete rörande barn och unga. Även utbildning i Kälvestens intervjumetod är meriterande samt erfarenhet av BBIC och Procapita. Samverkan/samarbete är en stor del av ditt arbete och det är ett krav att du trivs med att arbeta ihop med andra och kan skapa konstruktivt samarbete för förändring. Vi tror också att du är stabil som person och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker. Du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål, vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt och att du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du har god administrativ förmåga likaså goda kunskaper i svenska språket och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. B-körkort är ett krav. Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens. Flextid, extern handledning, läsdagar och friskvårdsbidrag erbjuds också. Välkommen att söka jobbet genom länken i annonsen.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Socionom
Kontakt

Ring Ulrika Nederman, 040-340936

Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I stadsområde Söder bor ca 57 000 av Malmö stads medborgare. I Stadsområdesförvaltning Söder arbetar ca 1000 medarbetare med vård och omsorg, individ- och familjeomsorg och lokal kultur och fritid. Vi tar tillvara på alla möjligheter att stärka stadsområdenas verksamheter både för medborgare och för brukare. Vi möter medborgare i livets alla skeden och gör tillsammans skillnad för Malmöborna varje dag. Malmö behöver dig - var med och bygg framtiden för oss alla! Stadsområdesförvaltning Söders avdelning för Individ- och familjeomsorg består av chefer och medarbetare med olika erfarenheter, i olika åldrar, av olika kön, etnicitet, religion, civilstånd, och fysiska förutsättningar, men vi har alla ett gemensamt mål: att hitta långsiktiga lösningar för enskilda barn, vuxna eller deras familjer i Söder som är i behov av kontakt med oss. Vi är indelade i tre enheter med olika uppdrag och fokusområden: barn och familj, vuxna (missbruk och hemlöshet) samt ekonomiskt bistånd. Vi har även det kommunövergripande uppdraget för Skolfam och har sedan 2014 ett eget Skolfam Söder-team. Vi arbetar med verksamhetsutveckling enligt LEAN inom hela avdelningen och tillsammans gör vi skillnad för Söders medborgare varje dag. Vår verksamhet inom familjehemsvården växer och utvecklas och för att möjliggöra ett nära ledarskap skapar vi en ny sektion med fokus på placerade barn och unga (EBO) och enhetens jourhem. För att möta Söders ökade behov av placeringar i familjehem och jourhem förstärker vi sektionen med ytterligare medarbetare. Vill du jobba i en arbetsgrupp med hög kompetens, ett trevligt arbetsklimat och med stort engagemang? Sök då tjänsten!