Förskollärare sökes till Oxiegårdens förskola

Om jobbet

Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. Har du kunskaper om projekterande arbetssätt är det meriterande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen och som är tydlig i sin förskollärarroll samt känner sig trygg med det ansvar som rollen innebär. Du har ett medforskande arbetssätt, utgår ifrån barnens perspektiv och följer gärna med dem på deras upptäcktsfärder, där det är barnens intresse, erfarenheter och behov som ligger till grund för verksamhetens fortsatta utformning. Som medarbetare förväntas du vara ansvarstagande, målmedveten, engagerad och väljer att se möjligheter. Du är medveten om förskollärarens uppdrag och diskuterar gärna med dina kollegor, hur ni tillsammans kan nå högre måluppfyllelse och hitta nya spännande vägar att prova. Vi erbjuder * Friskvårdsbidrag * Kompetensutveckling Och för dig som är nyutexaminerad erbjuder vi en givande introduktionsperiod med mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Kontakt

Ring Semira Mesic, 0723-506860

Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Oxiegårdens förskola är en fyraavdelnings-förskola som ligger i Oxie kyrkby. Förskolan har en stor lummig utemiljö med öppna ytor som inbjuder till lek, rörelse och möjlighet för utomhuspedagogik. För att skapa bästa förutsättningar för alla i det livslånga lärandet arbetar vi för att alla liten som stor känner sig sedd, trygg och väl bemött. Våra medarbetare blir erbjudna spännande uppdrag och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus där vi tar till vara medarbetarnas kompetens. För att det systematiska kvalitetsarbetet ska vara en del av vardagen är pedagogisk dokumentation, uppföljning och utvärdering ständigt i fokus. Detta för att erbjuda en verksamhet med hög kvalité och att kvalitetsarbetet blir en del av vardagen. Vi har förste förskollärare som tillsammans med pedagogerna säkerställer kvalitén och skapar en lärande kultur för ett gynnsamt lärande för alla barn.