Tjänsteägare Office 365

Om jobbet

Som tjänsteägare kommer din huvudsakliga uppgift vara att ansvara för löpande förvaltning av Office 365. Inom sektionen finns ett antal andra tjänsteägare med olika ansvarsområden, som du samarbetar med på daglig bas. I din roll har du nära samarbete med verksamhetsrepresentanter inom Malmö stads organisation. Tillsammans med arkitekter och verksamheten sker en löpande vidareanpassning av plattformen som du ansvarar för. I arbetsuppgifterna ingår också att säkerställa vidmakthållande av tjänsten. Detta sker i samarbete med driftspersonal och externa leverantörer inom givna ekonomiska ramar och avtal. Arbetets huvudsakliga uppgifter innefattar * Beställar- och leveransansvarig för centrala tjänster baserade på Office 365 * Bevaka och påverka molnleverantörens utvecklingsplaner * Planera och leda utvärdering och införande av nya Office 365-funktioner * Ansvara för övergripande konfiguration och administration av Office 365 * Strategiskt positionera förmågorna i Office 365 mot IT-utbudet av tjänster * Säkra efterlevnad mot IT-strategi, styrande principer och gällande lagkrav * Agera eskaleringskanal för prioriterade ärenden mot molnleverantör * Prioritera och budgetera insatser efter verksamhetsbehov och nytta * Följa upp och analysera nyttjandet av Office 365 Stor vikt kommer att läggas vid att stödja verksamheten för ökad kompeten och nyttjande av Office 365 samt förespråka möjligheterna till nya digitala arbetssätt med hjälp av Office 365.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har bred kunskap om IT och dess möjligheter att utveckla verksamheten. Du skall ha dokumenterad erfarenhet från en ledande roll av införande av Office 365. Det är meriterande om du har med dig relevanta certifieringar för Microsoft molntjänster. Som person har du god förmåga att arbeta strukturerat med planering, riskhantering, budgetering och uppföljning. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och i skrift i både svenska och engelska. Du är självständig och handlingsinriktad med öppenhet som gör dig till en god samarbetspartner både gentemot det egna teamet som mot interna och externa partner. Vi ser gärna att du i likhet med oss på arbetsplatsen trivs i en arbetsmiljö som präglas av ärlighet, hjälpsamhet och en god portion humor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Patrik Dalgart, 0708-437072

Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering. IT-enheten, där sektionen uppdrag och utveckling ingår, är en enhet under kommunikationsavdelningen på Stadskontoret. Avdelningens uppdrag är att styra och leda IT-verksamheten i staden. IT-enheten ansvarar för kommunens gemensamma beställarkompetens samt att vara en katalysator för verksamhetsutveckling med moderna verktyg.