Laborant inom mikrobilogi rekryteras till ALcontrol Laboratories

Om jobbet

Jobbeskrivning

Just nu söker vi efter en Laborant till Alcontrol Laboratories. ALcontrol Laboratories är ett av Europas ledande analysföretag med högkvalificerade laboratorier för miljö- och livsmedelsanalyser i Storbritannien, Holland, Norge och Sverige. Livsmedelslaboratoriets mikrobiologiska avdelning arbetar med alla de mest frekventa analyserna av livsmedel och vatten. Vi är ett ackrediterat laboratorium med fokus på kvalitet och förbättringsarbete. I Sverige är de ca 300 medarbetare spridda på flera orter från Malmö i söder till Umeå i norr. Huvudkontoret är placerat i Linköping. Besök dem gärna på www.alcontrol.se.

Gillar du att arbeta i en miljö där du får använda din flexibilitet och din förmåga att vara effektiv? Trivs du med att arbeta strukturerat och är ansvarstagande? Drivs du av att hitta förbättringar i ditt arbete? Då är du den vi söker.

Till deras mikrobiologiska laboratorium i Malmö söker vi laborant med inriktning mikrobiologi. På avdelningen, som består av ca 15 personer, utförs mikrobiologiska analyser av livsmedel och vatten. Arbetet innebär rutinanalyser som utförs enligt fastställda metoder.
Arbetsuppgifterna består t ex av:
  • bakteriologiska odlingar, avläsningar och konfirmeringar
  • utföra analyser med hjälp molekylärbiologiska tekniker såsom PCR och ELISA
  • dagligt underhåll av instrument och utrustning
  • rutinmässigt kvalitetsarbete
Arbetet utförs i skift och är schemalagt med varannan vecka dag och varannan vecka kväll. Dagpassen börjar kl.6 och kvällspassen slutar kl.00:30. Helgarbete var femte vecka.

Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande minst kandidatexamen inom biologi/kemi med minst en påbyggnadskurs i mikrobiologi. Du bör även ha ett par års arbetserfarenhet av analysarbete inom verksamhetsområdet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs med att arbeta i en dynamisk miljö, som är ordningsam, stresstålig, noggrann och ansvarstagande samt tycker om att arbeta med rutinartade arbetsuppgifter. Tjänsten ställer krav på god samarbetsförmåga och flexibilitet.

Vi arbetar med löpande urval så välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av personal inom yrkesområdena industri, lager, bygg, el, administration, försäljning och kundservice. Uniflex är noterat på Nasdaq Stockholm, Small Cap, och finns i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. I Sverige är vi drygt 4 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Bemanningsföretagen och Sveriges byggindustrier och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitéts- miljö- och arbetsmiljöcertfierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt OHSAS 18001.

På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi friskvårdsbidrag och andra förmåner till våra anställda. Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra ledstjärnor affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande.