Engagerade och nyfikna socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Om jobbet

På enheten för ekonomiskt bistånd i Innerstaden arbetar drygt 60 medarbetare fördelat på fem sektioner med inriktning administration, mottag/ungdom, arbetsmarknad och rehab. Vi söker nu engagerade och nyfikna socialsekreterare till tre av våra sektioner - ungdom, arbetsmarknad och rehab. Arbete hos oss innebär ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Dina arbetsuppgifter blir: - Att bedöma och utreda rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen - Att tillsammans med dina klienter och våra samarbetspartners arbeta mot målet självförsörjning - Att erbjuda råd och stöd - Att tillsammans med kollegorna utveckla metoder och arbetssätt för att nå målen inom arbetet med ekonomiskt bistånd Det är ett spännande arbete med mycket omväxling och olika uppdrag som ger en stor variation på arbetsuppgifterna varje dag. Det finns goda möjligheter att utvecklas och lära nytt, t ex vid ärendefrågor där du ständigt stöter på nya utmaningar och frågeställningar. Du får möjlighet att utföra praktiskt socialt arbete i mötet med klienter samt möjlighet att engagera dig i olika uppdrag som främjar såväl verksamhetens utveckling som din egen utveckling. Arbetet innebär mycket samarbete både internt och externt, för att erbjuda ett professionellt socialt arbete. Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, utbildning i MI (motiverande intervju) och andra av Socialstyrelsen förordade metoder, fyra läsdagar per år, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid. Vi är en verksamhet som växer och utvecklas. Vi arbetar för att ha en bra stämning, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor - det som ger positiv energi på jobbet. Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av handläggning av ekonomiskt bistånd. Om du har erfarenhet av samarbete med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Skåne är det meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har grundläggande datakunskaper. Erfarenhet av Procapita och grundutbildning i MI är meriterande. Det är också en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsarbete. Du behöver kunna sätta dig in i klienters situation och möta dem på ett respektfullt sätt. Vidare har du god organisatorisk och administrativ förmåga. Vi vill att du arbetar utifrån en helhetssyn och är motiverande i ditt arbetssätt. Som person ser vi gärna att du är nyfiken och har ett stort engagemang för ditt uppdrag. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta med ekonomiskt bistånd och med människor i en föränderlig situation. Välkommen till ett spännande och utvecklande arbete inom socialtjänsten!

Urval och tillsättning sker löpande. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och vi undanber oss all annonsförsäljning.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
8
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Socionom
Kontakt

Ring Terés Macas Gasmi, 040-34 48 30

Publicerad

40 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Stadsområde Innerstaden sträcker sig från Ribersborg och Slottstaden i nordväst till Möllevången och Sofielund i sydöst. Stadsområde Innerstaden har drygt 1600 anställda till sina knappt 71000 invånare. Vår uppgift är att erbjuda våra medborgare god service och verka för att Innerstaden ska vara ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Malmö behöver dig - var med och bygg framtiden för oss alla! Avdelningen för individ- och familjeomsorg har ca 200 medarbetare fördelat på tre enheter; barn och familj, vuxna och ekonomiskt bistånd. I Malmö stad vill vi att så många Malmöbor som möjligt är självförsörjande. För oss är det viktigt att alla som söker försörjningsstöd ska få individuella genomförandeplaner och individuella mål som följs upp kontinuerligt. Vi arbetar ständigt för att skapa en stabil verksamhet med bra förutsättningar och en god arbetsmiljö. Enheten har en hög ledartäthet och stöd finns från tre 1:e socialsekreterare. Vi har infört administrativt stöd till socialsekreterarna för att frigöra mer tid till personliga möten och socialt arbete. Självklart finns det ärendehandledning både i grupp och individuellt samt extern handledning. Vi arbetar kontinuerligt för att utveckla verksamheten med klientkontakt i fokus. Vi vill ge ett kvalitativt och likvärdigt stöd till våra klienter. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang. Det gör skillnad! Vill du vara med och skapa den bästa socialtjänsten? Vill du vara med och driva utvecklingen inom ekonomiskt bistånd framåt? Kom och jobba hos oss!