CHEF MED FOKUS PÅ MILJÖ OCH SÄKERHET TILL GLOBALT FÖRETAG

JobBusters · HR & Personal · 25 dec

Om jobbet

Arbetsuppgifter

I din roll som EHS-chef har du det övergripande ansvaret för företagets miljö- och säkerhetsfrågor. Rollen innebär en stor variation av arbetsuppgifter samt ett stort inflytande då du även ingår i ledningsgruppen. Du ansvarar för att säkerställa att nationella och lokala miljö-, säkerhets- och hälsoföreskrifter efterföljs genom samarbete med den lokala ledningen och de anställda. Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a. att kommunicera såväl internt med koncernledning som externt med myndigheter angående gällande krav. I din roll ingår även att utveckla och implementera anläggningsspecifika riktlinjer och rutiner samt tillhandahålla teknisk expertis inom organisationen och externt för att möta ägarnas och omvärldens förväntningar på miljö, hälsa och säkerhetsprestanda. Då du även kommer att ingå i ledningsgruppen innebär det att du kommer arbeta strategiskt för att driva företaget framåt i frågor utöver miljö- och säkerhet. Du deltar i arbetet med att upprätta samt följa upp budget och mål. Vidare deltar du i arbete avseende personalfrågor, stöttning av kvalitetsförbättringsåtgärder, krisberedskap etc.

Företagspresentation

Företaget är väletablerat med lång branscherfarenhet och har totalt ca 1500 anställda globalt i koncernen. På anläggningen i Malmö, där du som EHS-chef kommer att arbeta, är de ca 50 anställda. Vår kund är en tillverkningsindustri inom segmentet kemisk industri och säljer även överskottsenergi från sin process. Som EHS-chef hos vår kund kommer du få möjlighet att arbeta i ett unikt och specialiserat företag. Arbetsplatsen är belagd i Malmö.

Kvalifikationer
  • Du har ca 5 års erfarenhet av miljö- och säkerhetsarbete inom industri.
  • Du har mycket god kunskap gällande lagstiftning och direktiv inom området.
  • Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat då det krävs för tjänsten.
  • Det är meriterande om du har en ingenjörsutbildning inom kemi eller miljö.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i projektform, haft en arbetsledande funktion samt arbetat inom industri.


Personliga egenskaper


För att trivas i denna roll är du en person som gillar många kontaktytor såväl internt som externt. Du är kommunikativ och har en positiv attityd. Vi ser även att du är en driftig person som trivs i en utmanande och omväxlande miljö med högt tempo. Vidare är du strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt.

Vad vår kund kan erbjuda

Hos vår kund erbjuds du en arbetsmiljö där det är högt i tak och en god gemenskap. I din roll kommer du både arbeta lokalt med den svenska anläggningen och även internationellt med övriga anläggningar inom koncernen. Vår kund värnar om sina medarbetare och du kommer få förmåner i form av träningsbidrag, sjukförsäkring, hälsokontroll, 6 veckor semester etc. För rätt person finns även mycket goda utvecklingsmöjligheter i koncernen.

Lön

Fast lön samt bonusmöjlighet enligt företagets bonusprogram. Enligt överenskommelse. Kollektivavtal för kemiska fabriker finns.

Tillträde och ansökan

Heltid. Tillsvidare med start omgående eller enligt överenskommelse. Du blir direktrekryterad av vår kund. Skicka in din ansökan i Word-format snarast, då intervjuer sker löpande.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Madelene Hjelm, 013-266 10 02

Publicerad

46 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 dec

Om företaget

JobBusters är ett växande personaluthyrnings- och rekryteringsföretag med lång erfarenhet. Vi samarbetar idag med allt ifrån stora globala bolag till mindre lokala företag. Vår målsättning är att hitta kundens drömkandidat och kandidatens drömjobb!


Hitta hit

Malmö stad Visa på karta

Visa var