Barn- och familjemottaget utökar med fler socialsekreterare, SOF Söder

Om jobbet

Som socialsekreterare i mottaget genomför du förhandsbedömningar. Du kommer att ta emot och göra en första bedömning samma dag som ansökan/anmälan inkommer. Vid behov kommer du även att utföra nödvändiga akuta insatser. Du kommer också att ha rådgivande samtal och ge information samt hänvisning till rätt instans. I arbetet använder vi oss av nya BBiC. I arbetet ingår ett nära samarbete med kollegor inom avdelningen Individ- och familjeomsorg. Du kommer även att bistå utredarna för barn och ungdomar i redan pågående ärenden om akut behov uppkommer. Tjänsten innebär stor variation och trots att du har lång erfarenhet kommer du att komma i kontakt med nya arbetssätt och utveckla ditt kontaktnät. Som medarbetare hos oss har man extern handledning, 4 läsdagar/år, friskvårdbidrag och vi har flextidsavtal.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har socionomexamen och minst tre års erfarenhet av socialt arbete. Du ska även under minst 1 år arbetat med att utreda barn utifrån BBIC. Vi förutsätter att du har goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning, om barns och ungas utveckling och erfarenhet av MI och ProCapita är meriterande. Eftersom samverkan/samarbete är en stor del i arbetet är det en förutsättning att du trivs att arbeta tillsammans med andra och har lätt för att samarbeta med barn och deras familjer. Dina kontaktytor är många är och det viktigt att du kan kommunicera väl i både tal och skrift samt att du är lugn och kontrollerad och kan hålla ett realistiskt perspektiv med fokus på rätt saker. Tjänsten förutsätter organisatorisk och administrativ skicklighet och du behöver vara noggrann och strukturerad med god förmåga till analys och reflektion. Då ingen dag är den andra lik tror vi att ett flexibelt förhållningssätt är en nödvändighet för att trivas i uppdraget. B-körkort samt körvana underlättar i arbetet. Som socialsekreterare hos oss är det viktigt att du har intresse för kvalitetsarbete - tillsammans arbetar vi för professionellt socialt arbete av hög kvalité. Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering och ser fram mot din ansökan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas. Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Socionom
Kontakt

Ring Annsophie Berggren, 040-34 57 30

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I stadsområde Söder bor ca 57 000 av Malmö stads medborgare. I Stadsområdesförvaltning Söder arbetar ca 1000 medarbetare med vård och omsorg, individ- och familjeomsorg och lokal kultur och fritid. Vi tar tillvara på alla möjligheter att stärka stadsområdenas verksamheter både för medborgare och för brukare. Vi möter medborgare i livets alla skeden och gör tillsammans skillnad för Malmöborna varje dag. Malmö behöver dig - var med och bygg framtiden för oss alla! Stadsområdesförvaltning Söders avdelning för Individ- och familjeomsorg består av chefer och medarbetare med olika erfarenheter, i olika åldrar, av olika kön, etnicitet, religion, civilstånd och fysiska förutsättningar, men vi har alla ett gemensamt mål: att hitta långsiktiga lösningar för enskilda barn, vuxna eller familjer som är i behov av kontakt med oss. Vi är indelade i tre enheter med olika uppdrag och fokusområden: barn och familj, vuxna (missbruk och hemlöshet) samt ekonomiskt bistånd. Vi har även det kommunövergripande uppdraget för Skolfam. Vi arbetar med verksamhetsutveckling enligt LEAN inom hela avdelningen och tillsammans gör vi skillnad för Söders medborgare varje dag. Vi utökar nu vårt team inom barn- och ungdomsmottaget och söker en ny medarbetare som vill arbeta med kollegor med lång erfarenhet, hög kompetens och nära till skratt.