Stödassistenter dag/kväll och helgtjänstgöring

Om jobbet

Som stödassistent utför du vardagsnära och planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukare samt för yrket i övrigt förekommande arbetsuppgifter inklusive dokumentation. Arbetet innebär individuellt bemötande där varje boende får det stöd och den service som efterfrågas. En stor del av det dagliga arbetet består av pedagogiskt motivationsarbete med syfte att brukarna ska uppnå ökad självständighet och mer inflytande över sin vardag. Du stödjer, motiverar och assisterar brukarna i det dagliga livet, samt tolkar och förtydligar kommunikationen. De boendes delaktighet vid genomförandet av insatserna är viktigt och det ställer krav på förmåga att motivera. I arbetet ingår även en del administrativa uppgifter såsom dokumentation i IT-stöd. Malmö stads LSS-plan är vägledande för de värderingar, metoder och arbetssätt som all LSS verksamhet utgår ifrån.

Kvalifikationer
Vi söker dig med stort intresse och engagemang för att arbeta med vuxna personer som har intellektuell funktionsnedsättning av både lindrig eller måttlig karaktär och inom autism liknande tillstånd. Boendet tillämpar tydliggörande pedagogik och salutogent förhållningssätt. Vi söker dig som har ett pedagogiskt synsätt, god självinsikt och positiv människosyn. Att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar faller sig naturligt för dig. Du har omvårdnadsutbildning eller motsvarande. Du bör ha erfarenhet av individinriktat arbete med personer inom LSS. Erfarenhet av tydliggörande pedagogik är meriterande. Du ska vara trygg i din arbetsroll samt i mötet med människor. För att trivas hos oss måste du vara lösningsfokuserad. Du är initiativrik, flexibel, lyhörd och van att ta ansvar. För oss är det viktigt med ett professionellt bemötande gentemot brukare, anhöriga och övriga samarbetspartners. Det faller sig naturligt för dig att skapa och upprätthålla goda relationer och du ser samarbete som en självklarhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Datorvana är ett krav och att du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Sektionschef, 0729-633 581

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 nov

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Vi söker tre nya medarbetare till två av våra LSS-boenden inom enhet 2 som består av Limhamn/bunkeflo och västra Klagstorp/Tygelsjö. En tjänst på Erik Ols väg som ligger i Västra Klagstorp med goda bussförbindelser från och till Malmö. Tjänsten är på 75 % och arbetstiden är förlagd dag/kväll/helg enligt rullande schema. Två tjänster på Odengatan 16 ligger som ligger i centrala Limhamn med mycket goda buss- och cykelförbindelser. Tjänsterna är på heltid och arbetstiden är förlagd dag/kväll/helg enligt rullande schema.