Lärare med undervisning i svenska och so-ämnen - Värnhemsskolan

Om jobbet

Du kommer att undervisa på introduktionsprogrammets individuellt alternativ, förstärkt program. Du undervisar huvudsakligen i svenska men också i något eller några so-ämnen. I ditt arbete planerar du självständigt din undervisning. I samarbete inom arbetsenheten och i andra konstellationer bidrar du aktivt till det kollegiala lärande och en god arbetsmiljö. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt samt arbetar aktivt för att påverka och stimulera eleverna till att uppfylla kunskapskraven. Vidare deltar du i utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarlegitimation och behörighet att undervisa i svenska samt religion eller annat so-ämne. Såväl behörighet för grundskolan (4-9) som gymnasiet kan vara aktuellt. Vi ser det som meriterande om du har utbildning inom neuropsykiatriska diagnoser. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och och har erfarenhet av att undervisa elever med annat modersmål än svenska. Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och ser digitala miljöer som en naturlig del av din undervisning och ditt arbete i stort. Du har en god kunskap och insikt i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Vidare är det av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga, har ett tydligt ledarskap i klassrummet och är trygg i dig själv.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att hålla intervjuer innan sista ansökningsdatum. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Kontakt

Mejla eller ring Marie Wennberg, 0706-835104

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknadspolitiska insatser. Idag är vi nästan 2 000 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi ger kraft att växa. Värnhemsskolan ligger strategiskt mitt i Malmös citykärna. Huset på Kungsgatan 44 innehåller en otrolig spetskompetens inom entreprenörskap, handel och service. Vi utbildar för framtiden inom branscher som konsthantverk, turism, hotell och restaurang, livsmedel, handel och barn och fritid. Dessutom har vi en enhet för nyanlända invandrarungdomar (språkintroduktionen). Vi har kompetensen i huset med duktiga och behöriga lärare samt funktionella och moderna lokaler. Vi har satsat medvetet på att utrusta våra lokaler enligt de krav som finns för en högt kvalitativ yrkesförberedande skola.