Stödpedagoger och stödassistenter

Om jobbet

Som stödpedagog/stödassistent är det du som stöttar de enskilda brukarna i deras vardag utifrån de individuella behov som finns. Det är även din arbetsuppgift att uppfylla målen i LSS-planen kring självbestämmande, delaktighet och integritet för den enskilde brukaren. Du utför vardagsnära och planerade stödinsatser som utgår från de enskildas individuella behov och önskemål i enlighet med LSS. Du ansvarar för att det finns aktuell genomförandeplan och övrig dokumentation samt att insattser genomförs med beslutade metoder och hjälpmedel. Du är kontaktman för brukare på boendet. Arbetet kräver att du är flexibel och kan se möjligheter i de situationer som kan uppstå.

Kvalifikationer
För arbete som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng. Denna utbildning ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och /eller det beteendevetenskapliga området. För arbetet som stödassistent krävs gymnasieutbildning med yrkesexamen från Vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig. I övrigt är erfarenhet av arbete inom LSS meriterande. Vi söker dig som är ansvarsfull, kreativ och lyhörd för brukarnas behov. Du ska vara tålmodig och reflekterande, ha ett bra bemötande gentemot brukarna, kollegor och samarbetspartners. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, en hög servicekänsla och är flexibel. Arbetet kräver också att du kan arbeta bra i grupp likväl som självständigt. B-körkort är meriterande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Malmö stad använder rekryteringssystemet Offentliga Jobb/Visma recruit. Vi ber därför dig att söka tjänsten genom länken i denna annons. Ansökningarna behandlas digitalt utifrån de uppgifter du registrerar. Var därför noga med att föra in alla meriter du vill åberopa. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Deltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
8
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Lena Eriksson, 040-343894, 070-5474783

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Sociala resursförvaltningen finns Malmö stads kommungemensamma verksamheter inom individ och familjeomsorg samt insatser enligt lagen om stöd och service till personer med funktionsnedsättning (LSS). Förvaltningen ansvarar också för mottagning av nyanlända flyktingar och ensamkommande barn och planering och utbyggnad av LSS-boenden. Förvaltningen arbetar också med överförmyndarärenden, tillståndsärenden enligt alkohollagen samt föreningsbidrag till idéburna organisationer.