Familjebehandlare till MST Teamet i Malmö

Om jobbet

MST är en evidensbaserad behandlingsmodell som vänder sig till familjer med ungdomar som har utagerande eller självdestruktivt beteende såsom missbruk, kriminalitet, aggressivitet och/eller allvarliga skolproblem och som riskerar att placeras utanför hemmet. Det är en strukturerad och intensiv behandlingsmetod för familje- och nätverksbaserat arbete som sker på hemmaplan och i de miljöer ungdomen vistas. Med vårdnadshavarna som huvudsakliga samarbetspartners arbetar du för att skapa en förändring i den unges viktigaste sammanhang. Behandlingsarbetet sker till största delen hemma hos familjen och på tider som passar familjen. MST arbetar för att den unge skall minska sitt riskfyllda beteende och bo kvar i sin naturliga miljö. Utöver familjen är skola, fritidsverksamhet och polis viktiga samverkanspartners. Med stöd av din teamledare planerar och utför du arbetet till stor del självständigt. Du kommer att få en grundutbildning, veckovis handledning och konsultation samt fortlöpande vidarutbildning i MST. Teamet har beredskap dygnet runt för de familjer vi arbetar med. Det innebär att du som MST terapeut också är med och delar ansvaret för teamets beredskapstelefon. För mer info om MST-metoden besök: http://www.mst-sverige.se/

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området och har arbetat med socialt arbete i minst två år. Meriterande är om du har goda kunskaper om Systemteori/ Kognitiv beteendeterapi/Familjeterapi. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har lätt för att samarbeta, är självständig samt har ett stort mått av flexibilitet. Du behöver även ha ett positivt och kreativt förhållningssätt. Tidigare erfarenhet av behandlingsarbete i öppenvård är meriterande liksom erfarenhet av systemiska behandlingsmetoder och/eller kognitiv beteendeterapi. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort klass B för manuell växellåda är ett krav.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Helena Sjöman, 0705-337460

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Malmö Stad har man samlat alla kommungemensamma ungdomsverksamheter på ett och samma ställe, Plattform Malmö. MST (Multisystemisk Terapi) är en av dessa verksamheter. Teamet i Malmö har funnits i drygt 10 år och söker nu nya kolleger som brinner för att arbeta med förändringsarbete i familjer. MST teamet består av fyra terapeuter samt en teamledare.