Stödassistent till LSS boende; Stensjögatan 56

Om jobbet

Målgruppen är personer med intellektuell funktionsnedsättning (personkrets 1). Vi söker medarbetare som är engagerad och brinner för att stötta personer med funktionshinder i deras vardag och är villiga att ta i lite extra och har förmågan att vara flexibla. Som stödassistent är din uppgift att uppfylla målen för Plan för LSS kring självbestämmande, delaktighet och integritet för den enskilde brukaren. Du utför vardagsnära och planerade stödinsatser som utgår från brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS. Exempel på verktyg för detta är upprättande av genomförandeplaner, annan dokumentation och evidensbaserade metoder. Övriga arbetsuppgifter som kontaktpersonskap och andra ansvarsområden tillkommer. Tillsammans med andra stödpedagoger/stödassistenter, omsorgspedagog samt sektionschef jobbar du hårt för att forma en bra verksamhet som uppfyller målen i LSS för den enskilde brukaren.

Kvalifikationer
För arbete som stödassistent krävs gymnasieutbildning med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. I övrigt är erfarenhet av arbete inom LSS meriterande. Vi söker dig som är ansvarsfull, kreativ och lyhörd för brukarnas behov. Du ska vara tålmodig och reflekterande, ha ett bra bemötande gentemot brukarna, kollegor och samarbetspartners. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, en hög servicekänsla och är flexibel.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Omfattning: Deltid 73%, i enlighet med Malmö stads mål att medarbetare ska ha möjlighet att arbeta heltid eller önskad tjänstgöringsgrad är det möjligt att ansöka om önskad tjänstgöringsgrad. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Kristin Olsson, 0709-799395

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 nov

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Sociala resursförvaltningen finns Malmö stads kommungemensamma verksamheter inom individ och familjeomsorg samt insatser enligt lagen om stöd och service till personer med funktionsnedsättning (LSS). Förvaltningen ansvarar också för mottagning av nyanlända flyktingar och ensamkommande barn och planering och utbyggnad av LSS-boenden. Förvaltningen arbetar också med överförmyndarärenden, tillståndsärenden enligt alkohollagen samt föreningsbidrag till idéburna organisationer.