Socialsekreterare myndighetsutövning barn och unga

Om jobbet

Som socialsekreterare kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att arbeta med handläggning av ärenden genom utrednings- och uppföljningsarbete enligt SoL och LVU gällande barn eller ungdomar. Arbetet genomförs enligt Barns behov i centrum (BBIC). I utredningsarbetet ingår också samverkan med barnens nätverk och att bedriva motivationsarbete med familjen. I ditt uppdrag ingår även att medverka i det systematiska kvalitetsarbetet på arbetsplatsen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och minst 3 års kvalificerad erfarenhet inom socionomyrket. Du har goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning inom området. Arbete med myndighetsutövning kopplat till barn och familj är meriterande. Om du har erfarenhet av samarbete med skola, förskola, polis och barnpsykiatri är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av BBIC och Procapita samt evidensbaserade metoder såsom t ex Ester eller Freda. Som socialsekreterare hos oss är det viktigt att du har en god organisatorisk och administrativ förmåga samt har lätt för att förhålla dig till förändrade omständigheter. Då dina kontaktytor är många är det är viktigt att du kan kommunicera väl i både tal och skrift samt att du är lugn och kontrollerad i stressiga situationer.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Eva Danielson, 040-343896

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 nov

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Stadsområde Norr sträcker sig från Västra hamnen i väst till Valdemarsro i öst. Stadsområde Norr har drygt 1000 anställda till sina 64 000 invånare. Vår uppgift är att erbjuda våra medborgare god service och verka för att Norr ska vara ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Malmö behöver dig - var med och bygg framtiden för oss alla! Stadsområde Norrs verksamhet för Individ- och Familjeomsorg omfattas av ca 140 medarbetare fördelat på tre enheter; Vuxen, Försörjningsstöd samt Barn och Familj. Nu söker vi en socialsekreterare till enheten Barn och familj.