Sektionschef till Barn och familj/Myndighet nyanlända/ Myndighetsutövning

Om jobbet

Arbetsuppgifterna innebär personalansvar för medarbetare, budget- och arbetsmiljöansvar utifrån gällande styrdokument och delegationsordning. Som deltagare i enhetens ledningsgrupp har du även delansvar för verksamhetens övergripande strategiska frågor. Till stöd finns det kringresurser i form av chefsstöd, ekonomi- och HR-avdelning, utvecklingssekreterare och inte minst kompetenta och engagerade chefskollegor.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och minst tre års erfarenhet av myndighetsutövande socialt arbete med barn och ungdomar. Du har minst tre års erfarenhet av att arbeta med målgruppen ensamkommande barn och ungdomar. Erfarenhet av ledarskap och personal-, budget- och arbetsmiljöansvar är nödvändigt. Det är meriterande med kompetens i BBIC samt Lean. Som person är du utvecklingsinriktad, lösningsfokuserad och initiativrik. Du har helhetssyn och förmåga att se sammanhang. Du är skicklig i att skapa goda relationer och din samarbetsförmåga är mycket god. I rollen som sektionschef krävs förmåga att fatta beslut, men också att entusiasmera medarbetare och skapa ett öppet och gott klimat. Du är bekväm med att ingå i ledningsteam, har mod och förmåga att driva processer operativt och strategiskt. Du är flexibel och kan lätt förhålla dig till ändrade omständigheter. Du är en god kommunikatör och är obehindrad i svenska språket. Förmåga att hantera administrativa moment samt IT system.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. B-körkort för manuell växellåda är ett krav. Rekryteringen sker utifrån ett löpande urval. Den som erbjuds tjänst ska kunna uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt

Ring Vladana Andersson, 0721-649675

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Malmö stad ansvarar för myndighetsutövning enligt Socialtjänstlagen för de asylsökande barn som anländer till Sverige utan vårdnadshavare samt för de barn och ungdomar som erhållit permanent uppehållstillstånd (PUT). Socialsekreterarna inom Myndighetsutövning utreder barnens behov av bistånd. Verksamheten arbetar utifrån Barns Behov i Centrum (BBiC) och utgår ifrån den lösningsfokuserade samtalsmodellen. Utgångspunkten för arbetet i verksamheten är att skapa en bra start i Sverige och att alltid ha barnets bästa i fokus.