So/No lärare till Lilla skolan/Sorgenfriskolan

Om jobbet

Du ska ansvara för planering och genomförande av undervisning och bedömning av elevens utveckling. Tjänsten innefattar mentorskap med ansvar för elevens kognitiva och sociala utveckling. Mentorskapet innebär också kontakt med såväl vårdnadshavare, hemskola samt olika specialistkompetenser. Du ska aktivt bidra i utvärdering av verksamheten och i enligt med styrdokument, aktuell forskning och beprövad erfarenhet tillsammans med arbetslaget arbeta för att utveckla verksamheten. Arbetet på Lilla skolan bygger på ett nära samarbete i arbetslaget. Du har stor förmåga att se varje individs behov och förmågor och med utgångspunkt i detta hittar du strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad grundskollärare och har behörighet i SO och/eller NO. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i SU-grupp och arbete med barn med t ex ADHD, autism och språkstörning. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet samtidigt som du har en god didaktisk förmåga inom dina ämnen. Du har en hög datorvana och använder datorn som ett naturligt verktyg vid kommunikation och dokumentation. Som person har du har en positiv elevsyn och tror på varje elevs enskilda förmåga att göra framsteg och utvecklas. Du har vidare en mycket god samarbetsförmåga och är lösningsfokuserad i ditt uppdrag. Samtidigt är du lyhörd och har mycket god förmåga att kommunicera vilket gör dig till en tydlig ledare. Att vara lugn, trygg och stresstålig är nödvändigt i detta uppdraget såväl som god svenska i tal och skrift.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Kontakt

Ring Anna Cederpil, 0708-74 77 16

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Sorgenfriskolan är en F-9 skola med ca. 500 elever. Inom rektorsområdet finns också en resursskola, Lilla skolan. Sorgenfriskolan ligger placerad mitt i Malmö i en lugn och trivsam miljö. Skolan leds av en rektor och två biträdande rektorer. Här jobbar ungefär 70 personal