Lärare till de lägre åren sökes till Kungshögsskolan

Om jobbet

Till Kungshögsskolan söker vi nu en engagerad lärare som vill bli mentor i årskurs 3 och arbeta i ett arbetslag tillsammans med 2 lärarkollegor samt fritidhemspersonal. I ditt uppdrag ingår planering, undervisning och bedömning samt utveckling av den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och åtaganden. Du bidrar till en god lärmiljö och finner strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen enligt uppdraget.

Kvalifikationer
Du är legitimerad grundskollärare med behörighet för de lägre åren alternativt åk 4-6. Det är meriterande om du har ämnesbehörighet i matematik, svenska och SvA samt om du har arbetat som lärare i några år. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ämnesövergripande arbetssätt. Vi ser gärna att du har god datorvana. Fortbildning inom IKT-området, kunskap och erfarenhet av ASL och av BFL är meriterande. Handledarutbildning är också meriterande då skolan är en övningsskola. Vi förväntar oss att du har förmågan att vara en tydlig ledare i klassrummet, att du är engagerad och ansvarstagande i ditt uppdrag. Att du är trygg och stabil samt har förmåga att bygga goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Att du ser kollegialt lärande som en framgångsfaktor för att utveckla undervisningen och elevers lärande. Vi förutsätter att du har en positiv elevsyn.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Kontakt

Ring Célie Nordström, 0734-008844

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Kungshögsskolan är idag en F-5 skola med ca 420 elever. Skolan har under flera år utökat elevantalet och behöver därför arbeta med skolans inre organisation. I det arbetet är alla medarbetare delaktiga och har möjlighet att påverka sitt uppdrag utifrån att vi vill skapa varje elevs bästa skola. På skolan pågår just nu ett utvecklingsarbete för att skapa en gemensam elevsyn med fokus på bemötande och förhållningssätt för att skapa likvärdighet, trygghet och studiero för alla skolans elever. Vi har höga, tydliga krav och förväntningar på varje elev och möter varje elev där de befinner sig, individualiserar och anpassar undervisningen. Hos dig som medarbetare värdesätter vi engagemang, ansvar och att du har ett professionellt förhållningssätt i ditt uppdrag. Det handlar om att ta hand om och utveckla elevernas talanger och förmågor till goda kunskaper och färdigheter, att hjälpa eleverna att växa till självständiga och trygga individer. Genom välutbildad och engagerad personal är detta vårt mål.