Specialist till kompetensförsörjningsenheten

Om jobbet

Samtidigt som vi arbetar med pågående projekt, behöver vi förbereda nästa steg och steget därefter. Ditt uppdrag kommer bland annat att innebära att: - Ansvara för att leda projekt, samt bistå i andra. - Företräda grundskoleförvaltningen i olika former av regional samverkan - Samarbeta med andra myndigheter och aktörer som arbetar med utbildning, rekrytering och kompetensförsörjning - Bidra med kunskap och infallsviklar. - Initiera nya projekt inom ramen för uppdraget, samt kunna presentera och verkställa projekt. - Kunna använda ditt nätverk för att stärka skolans kompetensförsörjning genom projekt med andra aktörer

Kvalifikationer
För att bli aktuell för uppdraget behöver du: Ha ett brett kontaktnät och god kännedom om arbetsmarknaden i Skåne. Ha gedigen erfarenhet av att arbeta med olika aktörer inom arbetsmarknad och vara väl insatt i arbetsmarknadens villkor och rörelser. Du har förmåga att se hur det kan bidra till skolans utveckling och måluppfyllelse. Ha analytisk och strategisk förmåga. Ha erfarenhet av att driva och genomföra projekt. Kunna arbeta processtyrt Kunna hantera interna och externa kontakter på ett självständigt och förtroendegivande sätt. Ha intresse för skolutveckling och är väl insatt i aktuell debatt och forskning. Du ställer nyfikna frågor för att du är intresserad. Det är meriterande om du är van att tolka och bearbeta statistiska underlag. UTBILDNINGSKRAV : Du ska ha en högskoleexamen med inriktning beteendevetenskap, statsvetenskap eller utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Det är meriterade att ha läst projektledning. ARBETSLIVSERFARENHET: Du ska ha minst 3 års erfarenhet av för uppdraget relevant arbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Grundskoleförvaltningen har beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt medieval för rekrytering. Vi undanber oss därför all kontakt från försäljare i dessa frågor. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Kontakt

Ring Therese Herrman, 0708-34 76 86

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Genom att bilda en kompetensförsörjningsenhet har Grundskoleförvaltningen valt att kraftsamla för att möta rekryteringsutmaningarna. Enheten arbetar fokuserat utifrån förvaltningens gemensamma strategi för att säkra kompetensen i grundskolan på både kort och lång sikt. Det innebär att aktivt söka och skapa förutsättningar för nya alternativ för kompetensförsörjning. Inom enheten finns en bred kunskap inom HR, skola och marknadsföring. Tillsammans bildar vi en dynamisk avdelning som arbetar för varje elevs bästa skola. Enheten har ett brett samarbete med olika verksamheter både internt och externt. Internt handlar det om att jobba nära verksamheten. Externt handlar det bland annat om samarbeten med lärosätena i regionen och med Arbetsförmedlingen. Din unika kompetens ger oss ett nytt perspektiv på kompetensförsörjning.