Redovisningsansvarig till Midsona Sverige i Malmö

Midsona · Ekonomi · 13 dec

Om jobbet

Midsona söker en redovisningsansvarig till det Svenska affärsområdet inom koncernen. Midsona är idag en av de ledande aktörerna i Norden inom ekologiskt, kost och hälsa, sportnutrition, supermat, hygien samt förkylning. Som redovisningsansvarig kommer du ansvara för löpande redovisning och bokslut i de svenska bolagen i koncernen. Rollen rapporterar direkt till ekonomichefen för Midsona Sverige

Ansvarsområde som redovisningsansvarig
  • Ansvara för att redovisningen upprättas i enlighet med gällande lagar och regler
  • Ansvara för att månadsbokslut, årsbokslut och upprättande av årsredovisning
  • Hantera skattefrågor och deklarationer
  • Ansvara för kontakt med revisorer
  • Stödja budgetansvariga chefer med bokslutsanalyser
  • Ansvara för likviditetsrapportering
  • Ansvara för inrapportering av budget och prognos
  • Agera teamleader inom redovisningsfunktionen
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har tidigare erfarenhet från revision. Du har minst fem års erfarenhet av liknande uppgifter och har gedigna redovisningskunskaper. Det är meriterande med erfarenhet av FMCG. Du skall ha god förståelse för affärssystem och gärna erfarenhet av MS Navision. Det är ett krav att du har goda kunskaper i Excel och du bör vara bekant med aktuella redovisningsprinciper såsom IFRS och IAS.

Personliga egenskaper

Som person är du en utåtriktad och strukturerad. Du trivs i att arbeta i föränderliga miljöer och att driva på förändringsarbete, utveckla system och processer. Du är prestigelös och proaktiv med en förmåga att arbeta självständigt. Du kommunicerar och samarbetar obehindrat med samtliga delar av organisationen.

Placeringsort: Malmö

Om Midsona AB

Midsona utvecklar och marknadsför produkter som gör det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen. Koncernen är i dag en av de ledande i Norden inom hälsolivsmedel, egenvård och hygien. Midsona är ett bolag med fokus på starka varumärken inom tillväxtsegment såsom växtbaserade livsmedel och ekologiska produkter. Några av Midsonas varumärken är Urtekram, KungMarkatta, Friggs, Dalblads, Miwana, Naturdiet och MyggA. För mer information se: www.midsona.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar Midsona med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Carl Ence på 070 166 08 24. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 6:e november 2016. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om företaget