Rönnenskolan söker bibliotekarie med fokus på språkutveckling och lärande

Om jobbet

Vi söker nu en bibliotekarie till vårt skolbibliotek som vill ta aktiv del i skolans pedagogiska verksamhet och som är intresserad av skolutveckling. I ditt uppdrag ska du stödja elevernas lärande, stimulera till läslust och främja språkutveckling. Din förmåga att samarbeta med övrig personal på skolan är viktig för att gemensamt nå verksamhetsmålen. Rönnenskolan är idag en 6-9 skola men kommer inom de närmaste två åren att utökas med en mellanstadiedel med ett nybyggt bibliotek. I din roll som bibliotekarie kommer du att ha stora möjligheter att påverka det nya skolbiblioteket, så att biblioteket blir en central resurs för elevernas utbildning och måluppfyllelse.

Kvalifikationer
Tjänsten kräver högskoleutbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande bibliotekarieexamen/fristående kurser på högskolenivå. Du kan även ha en utbildningsbakgrund som lärare med ämnesbehörighet i svenska för aktuella årskurser. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i skolbibliotek. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, initiativrikedom, ett flexibelt förhållningssätt och en positiv elevsyn. Du klarar av utmaningar, deltar i skolans utveckling och har hög social kompetens. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Välkommen till oss på Rönnenskolan! Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Media, Kultur & Design
Kontakt

Ring Jenny Strand, 040-34 41 65, 072-1649674

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. "Rönnenskolan- en skola att längta till och gå berikad ifrån" Rönnenskolan är en liten skola i en unik byggnad och miljö. På skolan går ca 300 elever i åk 6-9. Huset, som är från sekelskiftet, är K-märkt med stora, ljusa och luftiga klassrum. På Rönnenskolan samarbetar all personal för att på bästa sätt stötta eleverna i deras kunskapsmässiga- och sociala utveckling. De fyra arbetslagen är fördelade årskursvis där alla arbetar efter mottot "Alla elever är allas elever". Arbetet ska ske individanpassat och lösningsfokuserat. Språket är grundläggande i all kunskapsutveckling och på Rönnenskolan läggs stort fokus på att arbeta språkutvecklande och formativt. Alla elever har möjlighet att påverka skolans verksamhet samt är delaktiga i sitt eget lärande.