Socialsekreterare till enheten för barn och unga

Om jobbet

Vi söker nu en ny medarbetare som vill anta utmaningen att skapa framtidens sociala arbete tillsammans med oss. Gruppen består av tio socialsekreterare, som med barnets bästa i fokus alla är engagerade i sitt arbete, och en sektionschef som bedriver ett nära ledarskap och ger kontinuerlig handledning och stöd i ärenden. Som utredande socialsekreterare för barn och unga inom Individ- och familjeomsorgen i Väster arbetar du med att utreda barns behov av insatser. Utredningarna sker enligt SoL och LVU, vilket innebär att särskilt se till barnets bästa. Som utredande socialsekreterare kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att bedriva utredningar samt att genomföra uppföljningar och omprövningar av bistånd enligt Barns behov i centrum (BBIC). I utredningsarbetet ingår också samverkan med barnets nätverk och att bedriva motivationsarbete med familjen. Vi lägger stor vikt vid mötet med barnen och vill öka deras delaktighet. I sektionen arbetar vi kontinuerligt för att metodutveckla och förbättra utredningsarbetet. Hos oss arbetar man alltid två i utredningen. Vi har ett nära samarbete med både interna och externa samarbetspartner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och ser gärna att du har tre års erfarenhet av socialt arbete. Utbildning i BBIC är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av utredningsarbete med barn och ungdomar enligt SoL och LVU. Arbetet ställer krav på din förmåga att skapa och underhålla relationer till barn och unga, deras familjer samt till våra olika samarbetspartners. Du har lätt för att samarbeta, har god empatisk förmåga och förhåller dig enkelt till nya omständigheter. Att ta ansvar för dina arbetsuppgifter ser du som en självklarhet. Vidare ser vi gärna att du arbetar bra med komplexa frågor och har ett konstruktivt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. Kunskaper i andra språk än svenska är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet ProCapita. Körkort är önskvärt.

Vi tillämpar löpande urval, välkommen med din ansökan! Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Ida Cederfeldt, 040-34 54 76

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Individ- och familjeomsorgen i Väster omfattar försörjningsstöd, barn- och ungdomsvård, missbruk- och beroendevård samt hemlöshet. Hos oss arbetar omkring hundra medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete. Vi arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas. Vi arbetar med att utveckla ett nära ledarskap för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Närhet och engagemang i arbetet med Malmöborna är vår ledstjärna i detta arbete. Tillsammans med arbetskamraterna i sektionen har du både intern och extern handledning. Du har också läsdagar, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag.