Arbetsmarknadssekreterare till PraktikMalmö

Om jobbet

Som arbetsmarknadssekreterare på PraktikMalmö är din huvudsakliga sysselsättning praktikplatsanskaffning för malmöbor där platserna finns inom offentlig-, privat- och ideell sektor. Arbetet innebär att arbeta strategiskt med företags - och arbetsgivarkontakter i syfte att erbjuda bra och kvalitativa praktikplatser till både ungdomar och vuxna malmöbor. Genomföra företagsbesök, praktiktillsättningar och uppföljningar av dessa. Serva kunder och malmöbor via personliga besök, via telefon och via mejl. Administrativa arbetsuppgifter, vilket innebär dokumentation, registrering i olika databaser samt kvalitetssäkring, samordning och uppföljning av platser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning (180 hp) och har minst två års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av kontaktskapande och relationsbyggande arbete i syfte att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samverkanspartners, förmåga att organisera, prioritera effektivt och arbeta mot uppsatta mål. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med service, försäljning eller kundrelationer. Vidare har du företrädesvis genom tidigare erfarenhet ett stort kontaktnät inom, näringslivet, offentlig sektor, ideella sektorn m.fl. För att lyckas i rollen är du socialt utåtriktad, kommunikativ och prestigelös. Du är också lösningsfokuserad genom att självständigt hitta olika sätt att lösa arbetsuppgifter eller frågeställningar. Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och har god datorvana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Maria Zaar Mortazavi, 0709-44 26 19

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknadspolitiska insatser. Idag är vi nästan 2 000 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi ger kraft att växa. PraktikMalmö är en enhet inom Arbetsmarknadsområdet, vars uppdrag är att genom praktik ge Malmöbor chansen att utvecklas, bli bättre rustade för och komma närmare arbetsmarknaden. I PraktikMalmö finns följande praktikverksamheter samlade: Ung i Sommar, PraktikService, Sommarpraktikprojektet, Praktik vid Event och Praktikmatchning. PraktikMalmös olika verksamheter förmedlar tillsammans ca 4500 praktikplatser per år till Malmöborna, från grundskoleelever till vuxna Malmöbor. Praktikplatserna som förmedlas finns både hos privata och ideella som hos offentliga arbetsgivare.