Migrationsverket söker processförare till förvaltningsprocessenheten i Malmö

Om jobbet

Academic Work söker för Migrationsverkets räkning Processförare till Förvaltningsprocessenheten i Malmö. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Migrationsverkets räkning Processförare till Förvaltningsprocessenheten i Malmö. Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Migrationsverket förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i deras förbättringsarbete och visar engagemang för deras uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Migrationsverket.

Arbetsuppgifter

Som processförare ska du föra Migrationsverkets talan vid domstolsprövning av utlänningsärenden. Förfarandet kan vara både muntligt och skriftligt. Till arbetsuppgifterna hör också att pröva ärenden om verkställighetshinder i samband med avvisningar och utvisningar. I övrigt ska du utföra arbetsuppgifter på uppdrag av enhetschef.

Vi söker dig som

Du har juristexamen samt flerårig dokumenterad erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Det är meriterande om du har arbetat med kvalificerat juridiskt arbete inom migrationsrätt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete vid domstol eller processvana förvärvad på annat sätt. Erfarenhet av arbete med frågor som rör migration och utlänningslagstiftning är meriterande. Det är även meriterande med goda kunskaper i förvaltningsrätt, sekretess och förvaltningsprocessrätt. Du har mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Svenskt medborgarskap är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att företas av de som blir aktuella för tjänsterna.

Som person har du ett säkert och övertygande sätt med en stark personlig mognad och du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vidare är du självgående, noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandards och du lägger stor vikt vid att man lever upp till dessa. Det är viktigt att du snabbt kan sätta dig in i nya frågor och att du är öppen för omprövning av egna ställningstagande. Du förstår komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna. Du producerar också egna dokument av hög kvalitet. Du är samtidigt mål och resultatorienterad och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga mognad.

* För att söka tjänsten använder du dig av följande länk. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida.

Upplysningar
  • Vi tillämpar individuell lönesättning
  • Anställningsform: Tillsvidare, inledes med 6 månaders provanställning
  • Placeringsort: Malmö
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Resor kan förekomma i tjänsten
  • Information om arbetstid: Kontorsarbetstider
KONTAKT

För ytterligare information kring tjänsten kontakta Enhetschef Susanna Fonsell [susanna.fonsell@migrationsverket.se](mailto: susanna.fonsell@migrationsverket.se).

För information om rekryteringsprocessen kontakta Academic Work via e-post migrationsverket@academicwork.se under kontorstid. Ange annonstitel och annonsid i rubriken på ditt mail.

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 2016-10-30. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar Migrationsverket emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. De vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Visionen är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. De strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Observera att din ansökan inte behandlas här. Vi tar endast emot ansökningar via Migrationsverkets rekryteringssystem så för att komma med i urvalet vänligen sök via länken: http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html