Förskollärare till Mölletoftaskolan–en arbetsplats med goda förutsättningar

Om jobbet

Till Mölletoftaskolan söker vi nu en engagerad och elevfokuserad förskollärare. I ditt uppdrag ingår bl a att stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning. Du ska utgå från en helhetssyn på eleven och elevens behov och främja allsidiga kontakter och social gemenskap. Du utvecklar en undervisning som främjar alla elevers utveckling och lärande utifrån deras olika förutsättningar och behov. Du förväntas ta en aktiv del av det vardagliga arbetet i arbetslaget samt bidra till arbetslagets utveckling och skolans utveckling för att nå högre måluppfyllelse. På eftermiddagen arbetar du på skolans fritidshem. Samarbetet sker tillsammans med klasslärare och övriga pedagoger i enlighet med skolans styrdokument.

Kvalifikationer
Känner du dig lockad av en ny arbetsplats där det finns alla möjligheter att utveckla och prova dina idéer tillsammans med övriga pedagoger? Tveka inte att söka. Vi kallar till intervju löpande under ansökningsperioden. För att passa in på denna tjänst behöver du uppfylla följande: * Utbildad förskollärare. * Ha erfarenhet av att arbeta som förskollärare. * Du ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete och ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument. * I ditt arbete ska du kunna dokumentera och uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. * Det är meriterande om du behärskar digitala verktyg. Tillsammans med dina kollegor skapar du ett gott arbetsklimat och har ett professionellt förhållningssätt. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Kontakt

Ring Monica Germundsson, 0706-99 24 55

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Bulltofta rektorsområde består av tre skolor varav två av dem är mycket små. * Bulltoftaskolan (F-6 skola med ca 290 elever med tillhörande fritidshem för elever i F-3) * Mölletoftaskolan (F-3 skola med ca 100 elever med tillhörande fritidshem för elever i F-3) * Karlshögskolan (F-3 skola med ca 90 elever med tillhörande fritidshem för elever i F-3) Nu har du chansen att söka en tjänst som förskollärare på den ena lilla skolan - Mölletoftaskolan. Skolan erbjuder en arbetsplats i det lilla formatet där skolans litenhet skapar trygghet och nära relationer. Skolan har hög måluppfyllelse. Vi har medarbetare som arbetat länge på skolan vilket ger stabilitet och bevarar positiva traditioner men vi har också många nya medarbetare som ger oss inspiration i vårt pedagogiska utvecklingsarbete. Vi har en god stämning i arbetslagen och vi stöttar varandra när utmaningar kommer. Kompetensutveckling görs ofta tillsammans på våra tre skolor. Skolors fritidshem har tillsammans en kompetensutvecklingsplan som innehåller språkutvecklande arbetssätt på fritidshemmet samtidigt som arbete kring hur vi ska tydligöra vårt uppdrag utifrån styrdokumenten pågår.