Biträdande rektor sökes till Kroksbäcksskolan

Om jobbet

Du ska tillsammans med rektor leda skolans arbete mot en högre måluppfyllelse. Biträdande rektor har ansvar för verksamheten i förskoleklass, åk 1-6 och på fritidshemmet. Tonvikten i uppdraget ligger på att fortsätta arbetet med att implementera ett språkutvecklande arbetssätt, med genrepedagogiken som grund, i skolans alla verksamheter. Skolan har många nyanlända elever och en utmaning är att på bästa sätt organisera undervisningen för dem. Elevvårdsarbetet är en annan stor och viktig uppgift. Uppdraget som biträdande rektor är mångfacetterat och kräver såväl engagemang som uthållighet. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du är drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar. Du verkar även för att våra arbetsplatser är kända för att ge de bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen gärna med pedagogisk inriktning och erfarenhet av arbete i skolverksamhet. Vi ser gärna att du har en genomförd rektorsutbildning eller annat ledarutvecklingsprogram. Tidigare erfarenhet som biträdande rektor eller annat chefs-/ledaruppdrag inom skolverksamhet är meriterande. Du har goda ledaregenskaper och är en tydlig pedagogisk ledare som initierar och driver skolutveckling utifrån uppställda mål. Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att påverka. Du skapar intresse, delaktighet och engagemang hos dina medarbetare och kolleger. Du är modig och utmanande i ditt ledarskap. Du är en god lagspelare och inspireras av att arbeta tillsammans med andra. För att lyckas med uppdraget är det viktigt att du har förmåga att planera och organisera ditt arbete.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt

Mejla eller ring Per Andersson, 070- 434 30 68

Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Kroksbäcksskolan är en F-9 skola i ett mångkulturellt område. På skolan bedrivs ett aktivt skolutvecklingsarbete, utifrån genrepedagogiken, som genomsyrar all verksamhet. Under de närmaste åren kommer skolan att växa och få ett ökat elevantal, främst i de lägre årskurserna. Då skolans biträdande rektor går vidare till nytt uppdrag, söker vi en ny medarbetare till tjänsten, samtidigt passar vi på att utöka med ytterligare en tjänst.