Ny karriär som radioloksoperatör med betald utbildning

Om jobbet

Ansök till jobbet som radioloksoperatör / växlare hos Green Cargo i Malmö, med möjlighet att på sikt vidareutbilda dig till lokförare.

Är du sugen på ett karriärbyte och vill få chansen att utbilda dig från grunden inom ett tryggt och stabilt yrke med möjligheter till framtida karriärutveckling? Som radioloksoperatör / växlare hos Green Cargo får du ett fritt och rörligt arbete med ett stort med chans att på sikt vidareutbildas till lokförare.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

För dig som har förutsättningar att bli en duktig radioloksoperatör och är intresserad av en yrkeskarriär inom järnvägsbranschen, erbjuds du ett fritt och rörligt arbete med ett stort mått ansvar.

Green Cargo tar väl hand om sin personal med ett stort fokus på kompetensutveckling, vilket gör att många väljer att stanna kvar hela sitt yrkesliv. Många radioloksoperatörer hos Green Cargo går på sikt vidare till företagets interna lokförarutbildningar, för att fortsätta sin karriär som förare av godståg.

Dina framtida arbetsuppgifter
  • Växling och rangering av godsvagnar
  • Körning av radiostyrda lok inom bangårdsområdet
  • Kontroller av exempelvis bromsar
ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Som radioloksoperatör arbetar du inom bangårdsområdet med att koppla ihop och koppla isär lok och vagnar, genomföra kontroller, samt att med hjälp av radiostyrda lok hämta vagnar som ska växlas ihop. Det är ett fysiskt arbete där du vistas utomhus och rör på dig under hela arbetsdagen. Arbetstiderna varierar och inkluderar arbete på kvällar, nätter och helger.

Utbildning och startdatum
Anställningen startar med en betald utbildning, där du får lära dig arbetet från grunden. Utbildningen, som är förlagd till Malmö, startar v.48 och kommer att pågå i ca 13 veckor.

VEM ÄR DU?

Vad du har för tidigare yrkesbakgrund spelar ingen roll - kanske är du ute efter att byta karriär mitt i livet, eller så har du nyligen tagit studenten och ännu inte kommit fram till vad du vill göra. I denna rekrytering kommer vi i första hand utgå från dina förutsättningar, kompetenser och egenskaper.

För att trivas ser vi att du har god fysik, då du rör på dig och exempelvis klättrar upp och ner från tågvagnar många gånger under varje arbetspass. Du arbetar väl i team samtidigt som du tar ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och för att lösa eventuella problem som uppstår. Vidare har du en mycket hög säkerhetsmedvetenhet, trivs med att följa tydliga regler och rutiner samt har lätt för att ta till dig instruktioner.

För att få starta utbildningen till radioloksoperatör finns även följande krav från Transportstyrelsen, dessa behöver uppfyllas för att söka tjänsten:

Avslutad gymnasieutbildning, med godkänt betyg i svenska, engelska och matematik
Giltigt B-körkort.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift, tillräckligt för att obehindrat kunna ta till dig instruktioner och kommunicera med dina kollegor.

Uppfyllande av Transportstyrelsens hälsokrav, inklusive krav på hörsel, syn och färgseende.
Mer information om Transportstyrelsens krav och de olika gränsvärden som tillämpas finner du här: http://www.transportstyrelsen.se/sv/jarnvag

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
5
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Transport & Logistik
Underkategori
Transport

Ring Tove Nylin, 0709379645

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 nov

Om företaget

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.