Boendetillsyn i SOF Söder söker fler socialsekreterare/socialpedagoger

Om jobbet

Som medarbetare i Boendetillsyn har du ett fantastiskt och viktigt jobb. Du är med på vägen från det att några av Söders medborgare bor genom socialtjänsten, har andrahandskontrakt, till det att de tar över och får ett förstahandskontrakt. Vägen dit ser olika ut för olika människor och din främsta uppgift är motivera och stödja den enskilde efter dennes behov. Det ingår även en del kontrollfunktioner i tjänsten, exempelvis att göra teknisk tillsyn av lägenheterna och andra praktiska arbetsuppgifter. Dessa förenas med stödjande och rådgivande samtal om svårigheter och framgångar i boendet/lägenheten. Du arbetar efter gemensamt upprättad genomförandeplan och tillsammans med ett gäng kompetenta och erfarna boendetillsynare planerar ni och hittar lösningar som gynnar den enskildes väg mot eget hyreskontrakt I rollen har du såväl långvariga kontakter som korta, med både enskilda individer och samverkansparter. Du samverkar med interna och externa aktörer för att erbjuda klienten ett professionellt socialt arbete. Utöver klientarbetet bidrar du med utveckling av arbetsmetoder och samverkan inom verksamheten inom till exempel Lean och MI. Som anställd i Malmö stad och SoF Söder erbjuder vid dig: * Extern ärendehandledning. * Intern ärendehandledning och stöd från sektionens IoF-sekreterare. * Utbildning i MI. * 4 läsdagar per år. * Metodutveckling enligt Lean. * Friskvårdsersättning. * Flexibel arbetstid.

Kvalifikationer
Vi söker dig, utbildad socionom eller socialpedagog, som har erfarenhet av socialt arbete. Om du har erfarenhet av att arbeta med människor med beroendeproblematik och psykisk ohälsa är det meriterande likaså erfarenhet av arbete inom boende och tillsyn. Kunskap och erfarenhet av ProCapita, MI samt hyreslagstiftning är också meriterande. Då dina kontaktytor är många är det viktigt att du kan kommunicera väl i svenska i både tal skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande, gärna arabiska eller engelska. Arbetet ställer krav på uthållighet i relationen till de boende och ett stort tålamod för att lyckas i förändringsarbetet. Du har ett gott bemötande och ett yrkesmässigt förhållningssätt till människor i utsatta livssituationer och kan sätta tydliga gränser. Du har också lätt att förhålla dig till nya omständigheter eller förutsättningar och du ser lösningar och kan motivera till förändring i olika kontexter. För att trivas i rollen är det viktigt att du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare har du lätt för att se vad som behöver göras och har inget emot att själv utföra mindre praktiska göromål. I arbetet kommer du också att komma i kontakt med olika aktörer och det är därför viktigt att du har god förmåga att samarbeta med andra, både internt och externt. B-körkort krävs då du dagligen kommer att köra bil i tjänsten.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. I denna rekrytering kommer vi att tillämpa löpande urval så vänta inte med din ansökan. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Socionom
Kontakt

Ring Kristina Bredberg, 040-345869, 0738-511855

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I stadsområde Söder bor ca 57 000 av Malmö stads medborgare. I Stadsområdesförvaltning Söder arbetar ca 1000 medarbetare med vård och omsorg, individ- och familjeomsorg och lokal kultur och fritid. Vi tar tillvara på alla möjligheter att stärka stadsområdenas verksamheter både för medborgare och för brukare. Vi möter medborgare i livets alla skeden och gör tillsammans skillnad för Malmöborna varje dag. Malmö behöver dig - var med och bygg framtiden för oss alla! Stadsområdesförvaltning Söders avdelning för Individ- och familjeomsorg består av chefer och medarbetare med olika erfarenheter, i olika åldrar, av olika kön, etnicitet, religion, civilstånd och fysiska förutsättningar men vi har alla ett gemensamt mål: att hitta långsiktiga lösningar för enskilda barn, ungdomar, vuxna eller deras familjer i Söder som är i behov av kontakt med oss. Vi är indelade i tre enheter med olika uppdrag och fokusområde: barn, ungdomar och deras familjer, vuxna (missbruk och hemlöshet) samt ekonomiskt bistånd. Vi har det även det kommunövergripande uppdraget för Skolfam och har sedan 2014 ett eget Skolfam Söder-team. Tillsammans arbetar vi med verksamhetsutveckling enligt LEAN inom hela avdelningen och vi gör skillnad för Söders medborgare varje dag. Hos oss inom Boendetillsyn är målsättningen att alla vi möter ska få ett förstahandskontrakt, kunna bo kvar i sina lägenheter eller få ett boende där individens behov tas om hand på bästa sätt. Nu utökar vi antalet tjänster och söker nya medarbetare som drivs framåt av att hitta lösningar tillsammans med andra. Vi söker dig som kan bygga tillitsfulla relationer, utan att ta bort klientens eget ansvar, och som har helhetssyn i förändringsarbetet. Vill du jobba i en arbetsgrupp, bestående av både kvinnor och män, med hög kompetens, mycket glädje och med stort engagemang? Sök då tjänsterna!