Förskollärare sökes till Ormvråkens förskola

Om jobbet

Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer.

Kvalifikationer
Söderkulla förskoleområde söker dig som har förskollärarexamen. Det är meriterande om du har mentorsutbildning och utbildning i TAKK. Vi söker dig som har en stor arbetsglädje och ett intresse av att arbeta tillsammans för att skapa en lärandemiljö som utgår ifrån barnens intressen. Vidare ser vi gärna att du är självgående, tar ansvar för din uppgift som ingår i uppdraget som förskollärare enligt styrdokument. Du tycker om att arbeta flexibelt och har en god empatisk förmåga, där du med ett professionellt förhållningssätt skapar goda relationer gentemot barnen, föräldrar och kolleger. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, Vi erbjuder * Friskvårdsbidrag * Kompetensutveckling Och för dig som är nyutexaminerad erbjuder vi en givande introduktionsperiod med mentor. anställs på tidsbegränsad anställning enligt Skollagen.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Kontakt

Ring Anna Karlfeldt, 0768-527798

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Söderkullas förskoleområde består av Ormvråkens, Sånglärkans, Tornfalkens, Gladans och Kungsörnens förskolor samt Söderkulla familjedaghem. På våra olika enheter lägger vi stor vikt vid att möta de olika behov, som vi ser att våra barn har. På Ormvråkens förskola har vi en språkavdelning med platser för barn med språkstörning. Arbetet kring språkbarnen sker i ett nära samarbete med logoped och specialpedagog. I vårt närområde har vi tillgång till fina parkmiljöer som skapar bra förutsättningar för en kreativ utevistelse. På Ormvråkens förskola har vi eget kök med tillagning av fantastisk mat. Vilket vi ser som en stor tillgång för vår verksamhet. Söderkulla förskoleområde bedriver den pedagogiska verksamheten framåt utifrån läroplanen. Vi arbetar med fokus på att stärka barnens identitet och med naturnära utevistelse. Vi tror på det kompetenta barnet och vi arbetar för att erbjuda en stimulerande verksamhet som utgår från barns inflytande. Området har redan många drivna och kompetenta pedagoger som verkar för att skapa barnens bästa förskola. Nu ser vi fram emot att även Du vill komma till oss för att vara med och göra skillnad för våra barn. Vi söker dig som vill vara med och bidra till att skapa en inspirerande och lustfylld vistelse på förskolan. Vi lägger stor vikt vid att skapa möjlighet till utveckling inom enheten för samtliga pedagoger. Sök till oss på Söderkulla förskoleområde om du vill vara med och driva utvecklingsarbete och göra förskolan till barnets bästa förskola!