HR Partner - vikariat

BILIA AB · HR & Personal · 31 okt

Om jobbet

Vi söker vi dig som vill bli chefernas självklara stöd inom HR, som tycker om att "ligga steget före och är van att arbeta med kontinuerliga förbättringar i vardagen. Har du ett brinnande intresse för människor, ledarskap och service samt är utbildad personalvetare med några års arbetslivserfarenhet inom HR kan du vara rätt person för oss!

Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö.Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag samt attraktivaste arbetsgivare och vi vill att du är med på den resan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR Partner ingår du i Bilias centrala HR-funktion bestående av sju HR Partners och en HR assistent som alla rapporterar direkt till Bilias HR Chef i Stockholm. Dina sex kollegor är placerade i Stockholm, Göteborg, Västerås och Skövde där de stöttar varsin region och/eller bolag. Själv arbetar du med Bilia region Syd som består av fem anläggningar i Jägersro, Lund, Värnhem, Trelleborg och Limhamn med totalt 220 medarbetare samt Bilias Toyota-bolag med anläggningar i Malmö, Lund, Trelleborg och Kristianstad med totalt 90 medarbetare.

I din roll arbetar du brett och verksamhetsnära med både operativa och strategiska frågor inom hela HR-området. Du ingår i ledningsgruppen och har ett övergripande ansvar för HR i de verksamheter du arbetar med. Du stöttar det 30-tal chefer som finns på de olika anläggningarna i alla personalrelaterade frågor, både genom coachande samtal och genom praktiskt deltagande i olika situationer.

Bland annat arbetar du med rådgivning och stöd i arbetsrättsliga frågor, rekrytering, organisationsförändringar, chefsutbildning och kompetensutveckling. Du är ett stöd i rehabiliteringsarbete, deltar i förhandlingar med facklig motpart samt bistår i årliga lönerevisioner.

Tillsammans med övriga HR arbetar du med att ta fram och utveckla gemensamma riktlinjer, processer och rutiner för ert arbete som ni informerar, implementerar och genomför i era respektive regioner/bolag.

Kompetenskrav
Vi ser att du har relevant högskoleutbildning inom HR/personal samt några års erfarenhet av brett, kvalificerat och självständigt HR-arbete.

Du har goda kunskaper i arbetsrätt och erfarenhet av förhandlingar. Det är meriterande om du har erfarenhet av kollektivavtal med IF Metall, Unionen och Ledarna. Du har mycket god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt samt att hantera Officepaketet. Körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Du är trygg i dig själv, strukturerad och engagerad. Du trivs i en föränderlig miljö där dina uppdrag uppstår efter verksamhetens behov och där vardagen inte alltid går att planera i förväg. Du har lätt för att skapa kontakter och inge förtroende med såväl chefer, medarbetare och kollegor.

Som person är du ödmjuk, lyhörd och har en god samarbetsförmåga. Du är tålmodig samtidigt som du har energi och trivs med utmaningar i arbetet. Du uppträder professionellt, har hög integritet, naturlig pondus och klarar av att hantera svåra situationer självständigt. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och en kreativ läggning.

Anställningsform, omfattning, placeringsort
Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid under ca ett år med start kring årsskiftet. Placering i Jägersro, Malmö.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten? Kontakta Tomas Gustafson, HR Chef, via mail tomas.gustafson@bilia.se eller Jenny Lindstein, HR Partner, tfn 040-31 11 51.

Urvalsarbetet sker löpande och därför vill vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Vikariat
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
HR-administration
Kontakt

Ring Jenny Lindstein, 040-31 11 51

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

Bilia är Nordens största bilkedja med 102 anläggningar i tre länder. Vår affärsidé är att erbjuda bilförsäljning, service och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen.

Allt som rör bilen. Och lite till.


Hitta hit

Malmö stad Visa på karta

Visa var