Studie och yrkesvägledare sökes till Malmö idrottsgymnasium

Om jobbet

Som studie och yrkesvägledare på Malmö Idrottsgymnasium vägleder du våra högpresterande elever vad gäller studier och yrken. Du informerar även besökare och blivande elever vilka möjligheter skolan erbjuder. I arbetet ingår, utöver studie- och yrkesvägledning, även studieplanering samt specialistkunskapen att kunna motivera den du vägleder till att fatta väl underbyggda val. SYV ingår i EHT på skolan och bidrar där med sin kompetens för att driva arbetet med elever framåt i deras utveckling. Arbete förutsätter att du är lyhörd och insatt i styrdokument samt har en god förmåga att överblicka elevers totala situation.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten måste du ha en studie- och yrkesvägledarexamen motsvarande 180 hp. Du behöver tidigare erfarenhet från studie och yrkesvägledning från gymnasiesärskola samt ser vi även att du tidigare har arbetat med APL samordning. God svenska i tal och skrift är en förutsättning för denna tjänst. Det är meriterande om du har arbetat med ungdomar i en coachande roll då förmåga och vilja att motivera är viktiga inslag i tjänsten. Vi ser det även som en stor fördel med kandidater som har insikt om vad det innebär med idrottsutövande på elitnivå.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Vi undanber vänligen men bestämt all typ av annonsförsäljning.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Kontakt

Mejla eller ring Christian Fegler, 0723-50 28 40

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknadspolitiska insatser. Idag är vi nästan 2 000 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi ger kraft att växa. Malmö Idrottsgymnasium har en inspirerande studie- och elitidrottsmiljö präglad av glädje, utveckling och resultat. Vi har för närvarande 450 elever på programmen SA, NA, HA, EK samt särskola. Hos oss möter eleverna engagerade lärare och tränare som ger dem möjlighet att kombinera utbildning och elitidrott. Vi har välutbildade lärare med fokus på den dagliga undervisningen, där den enskilde eleven blir sedd och får utvecklas utifrån sina förutsättningar.