Tungmekaniker/påbyggare

Om jobbet

Kommuntekniks verkstadsservice är en viktig del för att säkerställa Malmö stads krav på kvalitet och säkerhet gällande fordon och övriga maskiner. Verkstadsservice utför service, reparationer och underhåll på ett brett sortiment av fordon och maskiner. Detta utförs med god kompetens och kunskap inom området och det finns också specialistkompetens i att serva specialfordon som t.ex. Räddningstjänsten, fordon för vinterväghållning och allmän markskötsel. Vårt serviceunderlag av maskiner och fordon omfattar ca 1 000 enheter. Vi söker en tungmekaniker/påbyggare med bred kompetens och flerårig dokumenterad erfarenhet av fordonsteknik/-reparation. Du kommer att ingå i ett team om 12 mekaniker/reparatörer och rapporterar till en av våra arbetsledare. Andra nära kollegor finns inom verkstadsförråd, åkeri och smedja. Inom verkstadsservice är vi drygt 50 medarbetare. Du kommer att möta och ha många kontakter med interna och externa kunder. Du ska självständigt kunna utföra förekommande reparationer, felsökning, underhåll och service av räddningsfordon. Reparationer och servicearbeten med lastbilar och andra fordon som t.ex. traktorer och sopmaskiner förekommer också.

Kvalifikationer
Vi söker dig med fordonsteknisk utbildning. Körkort B är obligatoriskt. Det är meriterande om du har erfarenhet av fordonselektronik eller har körkort C, CE, D. Du har mer än 5 års yrkeserfarenhet med en bred och varierad erfarenhet av påbyggnader och arbete med tunga fordon. Du behärskar läsning av elscheman och har god kännedom om funktion och materialkvalitet. Du har arbetat med någon form av diagnosutrustning t.ex. Canela can bus system eller Boschs KTS trucks. Det är meriterande om du arbetat med räddningsfordon. Du måste ha en bakgrund som mekaniker då vi servar och reparerar alla slags tunga fordon. För att lyckas i arbetet trivs du med kundkontakter och de krav det ställer på tillmötesgående och lyhördhet. Du är självgående och kan ta ansvar för din uppgift/arbetsorder. För dig och oss är det ytterst viktigt att du kan visa prov på kvalitetsmedvetenhet och att du är noggrann i ditt utförande. Du behärskar svenska språket i tal och skrift och har en allmän datorkunskap. Du uppskattar möjligheten att utvecklas som mekaniker/reparatör med en stor variation av fordon och maskiner, men är också öppen för att utvecklas inom en specifik inriktning.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Annika Holst, 040 - 34 14 74

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara i Malmö stads växel. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Kommunteknik arbetar för en väl fungerande stadsmiljö och erbjuder lokalt miljöanpassade och ekonomiskt effektiva helhetslösningar av drift, underhåll, skötsel, beredskap och teknisk service inom gator, parker och fastigheter. Avdelningen har cirka 400 anställda och omsätter årligen runt 500 miljoner kronor.