Förskollärare sökes till Södra Sommarstadens bussförskola

Om jobbet

Vi söker dig som är en engagerad och målinriktad förskollärare till vår bussavdelning på Södra Sommarstadens förskola. Du vill vara med och utveckla barns lärande på ett lustfyllt och utforskande sätt. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enligt med läroplanens mål och riktlinjer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Det är en merit att ha arbetat i förskolan tidigare. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning enligt Skollagen. Viktiga egenskaper: Väl förtrogen med förskolans läroplan Har ett positivt förhållningssätt och bemötande Bidrar med nya tankar och strävar efter att kontinuerligt utveckla verksamheten Sätter barnet i fokus Är kreativ och nyfiken Lägger stor vikt vid bra samarbete med föräldrar Vill arbeta målmedvetet med barns inflytande och delaktighet Är väl insatt i arbetet med pedagogisk dokumentation Inspireras av att arbeta i ett mångkulturellt område och ser flerspråkighet som en tillgång Är en tydlig ledare som skapar trygghet i barngruppen Ser naturen som en tillgång i arbetet med barnen.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Kontakt

Mejla eller ring Camilla Mårtensson, 0709-21 15 22

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Vi söker dig som har ett gediget intresse för utomhuspedagogik och viljan att vara den medforskarande pedagogen utifrån barnens intresse. Möt nya spännande lärmiljöer varje dag såsom olika friluftsområde, stranden, museet, bibliotek och temalekplatser osv. På bussavdelningen arbetar förskollärare och barnskötare tillsammans med 19 barn i åldrarna 3 -5 år. Verksamheten sker ute i naturen varje dag mellan kl. 9 - 15, våra turer kan vara allt från Falsterbo i söder till Järavallen i Norr. Den övriga tiden vistas barnen på Södra Sommarstadens förskola som ligger nära Pildammsparken där vi även kan följa parken i alla dess årstider.