Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd

Om jobbet

Som socialsekreterare inom försörjningsstöd arbetar du med kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättsäkerhet. Du arbetar för att motivera och stimulera den enskildes möjligheter till självförsörjning utifrån individuella bedömningar, planeringar och insatser. Du arbetar med en hög grad av självständighet inom lagstiftning, riktlinjer och praxis. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är myndighetsutövning, utredningsarbete samt stöd, vägledning och motivationsarbete kopplat till försörjningsstöd. Du tar emot klientbesök, upprättar, genomför och följer upp genomförandeplaner mot självförsörjning. En stor del av arbetet förutsätter nära samarbete med andra såväl internt som externt. I rollen som socialsekreterare har du såväl långvariga kontakter som korta i akuta situationer, med både enskilda individer och samverkansparter. Tjänsten i vårt mottag innebär både utredningsarbete och rådgivning. I tjänsten ingår också att tillsammans med kollegor bemanna mottaget under telefontiden. Det är ett spännande arbete med mycket omväxling och olika uppdrag som ger en stor variation på arbetsuppgifterna. I Norr erbjuder vi ett utvecklande arbete och en dynamisk arbetsmiljö. Vi värdesätter ett gott samarbete och använder varandra som kunskapsförmedlare. Vi erbjuder också medinflytande, delaktighet, ärendehandledning, både individuellt och i grupp samt friskvårdsersättning och flexibel arbetstid. Det finns goda möjligheter att utvecklas och lära nytt, t ex vid ärendefrågor där du ständigt stöter på nya utmaningar och frågeställningar. Du får möjlighet att utföra praktiskt socialt arbete i mötet med klienter samt möjlighet att engagera dig i olika uppdrag som främjar såväl verksamhetens utveckling som din egen utveckling. Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, utbildning i MI (motiverande intervju) och andra av Socialstyrelsen förordade metoder, fyra läsdagar per år, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och gärna erfarenhet av handläggning av ekonomiskt bistånd. Du har en god administrativ förmåga och har lätt för att samarbeta med kollegor och andra myndigheter. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och utredningsarbete inom socialtjänsten. Du har ett stort engagemang för socialt arbete och ett genuint intresse för sociala samhällsfrågor samt anser att mötet med klienter och försörjningsuppdraget är viktigt. Vi söker dig som är van att arbeta självständigt med stor drivkraft och som har god samarbetsförmåga. Du är flexibel, initiativtagande och strukturerad. Du ska vara analytisk lagd, lösningsorienterad samt ha kännedom om gällande lagstiftning. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt god datorvana, då vi använder oss av dokumentationssystemet Procapita. För tjänsten i mottaget ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med försörjningsstöd. Du är initiativrik, ansvarstagande och har en helhetssyn i ditt arbete. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga, ett gott bemötande är en självklarhet för dig. Du behöver vara noggrann och strukturerad. Du är flexibel, lugn och stabil i stressiga situationer samt trygg i att fatta snabba beslut. Välkommen till ett spännande och utvecklande arbete inom socialtjänsten!

Vi tillämpar löpande urval, så vänta inte med din ansökan! Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Louise Andersson, 040-34 60 81

Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Stadsområde Norr sträcker sig från Västra hamnen i väst till Valdemarsro i öst. Stadsområde Norr har drygt 1000 anställda till sina 68 000 invånare. Vår uppgift är att erbjuda våra medborgare god service och verka för att Norr ska vara ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Stadsområde Norrs verksamhet för Individ- och Familjeomsorg omfattas av ca 140 medarbetare fördelat på tre enheter; Vuxen, Barn och familj samt Ekonomiskt bistånd. Enheten för ekonomiskt bistånd består av både kvinnor och män med höga ambitioner, stort engagemang och med klienten i fokus. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas. Vi arbetar för att ha en bra stämning, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor - det som ger positiv energi och god arbetsmiljö på jobbet. Då vår verksamhet utvecklas och växer söker vi nu två nya medarbetare. En av tjänsterna är i vårt mottag på enheten för ekonomiskt bistånd. Just nu ligger våra lokaler på Södra Bulltoftavägen men till våren kommer vi flytta till Sallerupsvägen, nära Värnhemstorget, med utmärkta pendlingsmöjligheter.