Förskollärare sökes till Fosiedals förskola

Om jobbet

Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Det är en merit att ha arbetat i förskolan tidigare. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning enligt Skollagen. För att lyckas i rollen som förskollärare tror vi att du är * Samarbetsvillig * Lyhörd * Engagerad * Nyfiken * Kreativ Vi erbjuder * Friskvårdsbidrag * Kompetensutveckling Och för dig som är nyutexaminerad erbjuder vi en givande introduktionsperiod med mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
4
Yrkesområde
Utbildning
Kontakt

Mejla eller ring Ulla-Britt Gullberg, 0706-947255

Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Fosiedals förskola utökar sin verksamhet med två nya avdelningar. Förskolan är placerat i Hyllies sydvästra del och gränsar till den stora Kroksbäcksparken i väster med bl.a. kullarna och den nya äventyrslekplatsen. I söder växer det nya området Hyllievång upp med tågstation, Malmö Arena, Emporia, mässlokaler och bostäder. Inom området finns flera förskolor samt skola från skolår F-5. Nuvarande Fosiedals förskola är i ett plan och byggd på 70-talet omgärdad av en stor gård. Där finns plats för ca 72 barn, fördelade på 1-3 åringar och 3-6 åringar. De nya avdelningarna finns i en byggnad som ligger vid sidan om den nuvarande lokalen. Barnen kommer att ha tillgång till förskolans bägge gårdar, personalen kommer att ha ett nära samarbete. Området är en spännande mötesplats för olika kulturer och modersmål. Språkutveckling har en stor betydelse och en given roll i vårt arbete. Vi har tillgång till närbelägna Holmaskolans bibliotek med sagorum. Förskoleområdet arbetar med ett gemensamt projekt, "Malmö vår stad" och vi har möjlighet att uppleva olika platser i Malmö med våra 3 Christianiacyklar. Reggio Emilias filosofi inspirerar oss. Vi anser att barn ska ges möjlighet att undersöka och utforska världen tillsammans, barn och vuxna i en stimulerande miljö med ett bra pedagogiskt material. Med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion vill vi bättre förstå barns perspektiv och de vuxnas roll i barns lärande.