Barnskötare sökes till Fosiedals förskola

Om jobbet

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. För att lyckas i rollen som barnskötare tror vi att du är * Samarbetsvillig * Lyhörd * Engagerad * Nyfiken * Kreativ

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Mejla eller ring Ulla-Britt Gullberg, 0706-947255

Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Fosiedals förskola utökar sin verksamhet med två nya avdelningar. Förskolan är placerat i Hyllies sydvästra del och gränsar till den stora Kroksbäcksparken i väster med bl.a. kullarna och den nya äventyrslekplatsen. I söder växer det nya området Hyllievång upp med tågstation, Malmö Arena, Emporia, mässlokaler och bostäder. Inom området finns flera förskolor samt skola från skolår F-5. Nuvarande Fosiedals förskola är i ett plan och byggd på 70-talet omgärdad av en stor gård. Där finns plats för ca 72 barn, fördelade på 1-3 åringar och 3-6 åringar. De nya avdelningarna finns i en byggnad som ligger vid sidan om den nuvarande lokalen. Barnen kommer att ha tillgång till förskolans bägge gårdar, personalen kommer att ha ett nära samarbete. Området är en spännande mötesplats för olika kulturer och modersmål. Språkutveckling har en stor betydelse och en given roll i vårt arbete. Vi har tillgång till närbelägna Holmaskolans bibliotek med sagorum. Förskoleområdet arbetar med ett gemensamt projekt, "Malmö vår stad" och vi har möjlighet att uppleva olika platser i Malmö med våra 3 Christianiacyklar. Reggio Emilias filosofi inspirerar oss. Vi anser att barn ska ges möjlighet att undersöka och utforska världen tillsammans, barn och vuxna i en stimulerande miljö med ett bra pedagogiskt material. Med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion vill vi bättre förstå barns perspektiv och de vuxnas roll i barns lärande.