Pedagogisk utvecklare sökes till Innerstaden

Om jobbet

Förskoleförvaltningen består av fem utbildningsområden och i varje område finns ett pedagogiskt utvecklingsteam. För det pedagogiska utvecklingsteamet i Innerstaden söker vi nu 3 pedagogiska utvecklare som tillsammans med övriga i teamet ska stödja förskolorna med praxisnära utvecklingsinsatser och kompetensutveckling utifrån verksamheternas identifierade behov. Teamets medlemmar arbetar tillsammans men har olika fokusområden som till exempel Alla barns rätt till stöd, IKT, natur, språk och kommunikation, pedagogisk dokumentation, estetiska uttrycksformer samt miljö och material. Arbetet som utvecklare innebär att leda och driva utvecklingsarbetet, handleda pedagoger på förskolorna och svara för kompetensutveckling inom området. Det innebär bland annat att hålla föreläsningar, workshops, utvecklingsdagar, reflektionsgrupper och konkret handledning om hur förskolan kan anpassa aktiviteter, arbetssätt, miljö och material efter barnens behov. Utvecklingsarbetet kräver en stor medvetenhet hos alla som arbetar inom förskolan, och utvecklarens roll är viktig för att stötta alla medarbetare i uppdraget. I området finns även ett specialpedagogiskt team som arbetar parallellt med det pedagogiska utvecklingsteamet. De båda teamens uppdrag tangerar varandra och ett nära samarbete är en förutsättning för att kunna möta de behov som finns i verksamheterna.

Kvalifikationer
Du har en adekvat högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Exempel på meriterande utbildning är: Språk och kommunikation Natur och teknik, utepedagogik Specialpedagogik Ateljerista eller annan estetisk grundutbildning Som person är du kommunikativ, lyhörd, kreativ, lösningsfokuserad och har en mycket god samarbetsförmåga. Då vi precis genomfört en organisationsutveckling i Förskoleförvaltningen är vi nu i en fas då vi formar och bygger upp vårt nya pedagogiska utvecklingsteam i Innerstaden. Vi söker dig som vill vara med och påverka och bidra med idéer och inspiration. Är du rätt person för detta roliga och spännande uppdrag? Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Anna Kalpakidis, 0733-404140

Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola!