Barnskötare sökes till Skrållans förskola

Om jobbet

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Du kommer att ges möjlighet att ansvara för planering och genomförande av den pedagogiska verksamheten i samarbete med kollegor i arbetslaget i enlighet med läroplan, skollag och lokala planer. På olika sätt är du med och skapar inspirerande lek- och lärmiljöer, både ute och inne, efter barnens behov och intressen. Du ska tillsammans med dina kollegor på hela förskolan göra detta till en förskola som alla barn, föräldrar och personal går till med glädje.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. Som barnskötare har du ett stort intresse för att arbeta ur ett hälsofrämjande och miljömedvetet perspektiv med barnens lärande i fokus. Du är ansvarstagande, flexibel och kan arbeta både självständigt och i grupp samt ser samarbetet med föräldrarna som en viktig del av arbetet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med pedagogisk dokumentation, naturvetenskap och Grön Flagg. Är du en positiv person som har ett brinnande intresse för att arbeta med barns utveckling, då är du välkommen till oss. Du är flexibel och har förmågan att anpassa verksamheten efter barnens intressen och behov. Du utvecklar och förändrar verksamheten tillsammans med dina kollegor och har barnens reflektioner som utgångspunkt. Du är även initiativrik och har god kommunikationsförmåga med både barn, kollegor och föräldrar. Du har såklart en glad och positiv framtoning som inger förtroende.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Barnskötare
Kontakt

Ring Jennie Åkerlind, 0721-646991

Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Skrållans förskola ligger alldeles i kanten av den fina Gyllins Trädgård, en stor naturpark som inbjuder till mycket spännande och lärorik uteverksamhet. Hit går barn och pedagoger flera gånger i veckan för nära naturupplevelser. Vi arbetar med hållbar utveckling som grund för vår verksamhet. Fysisk- och psykisk hälsa, miljö och lärande är våra fokusområden. Vi når våra mål genom att utforska, dokumentera och reflektera tillsammans med våra härliga barn.