Barnskötare sökes förskolor runt Slottsparken och Gamla väster

Om jobbet

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Din uppgift blir att ta tillvara barnens nyfikenhet och som en del i arbetslaget finnas med i det gemensamma arbetet som stöd och förebilder. Din roll som barnskötare är att vara aktivt närvarande. Du deltar i det pedagogiska arbetet och ansvarar tillsammans med kollegor för att varje barns behov blir tillgodosett. För att uppnå våra kvalitetsmål använder vi oss av ett reflekterande arbetssätt med stöd av dokumentation.

Kvalifikationer
* Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. * Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. * Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. Vi söker dig som är väl förankrad i förskolans läroplan och kan omvandla teori till praktik. I ditt förhållningssätt ser du barn som kompetenta och arbetar medvetet med deras inflytande. Du är en självständig, flexibel och ansvarsfull person som ser samarbete med kollegor och föräldrar som en självklarhet. Vi söker dig med mycket goda kunskaper och intresse för utomhuspedagogik samt dig som har mycket goda kunskaper och intresse i att arbeta med skapande uttrycksformer.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
4
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Barnskötare
Kontakt

Mejla eller ring Marie Eklund, 0709-341 118

Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Vi söker nu fyra barnskötare till förskolorna Bastionen, Lorens, Väster och Tranan. Förskolorna ligger nära Malmö Museum, centralstationen och Slottsparken. Vi har en inriktning mot Natur och Kultur och vi utnyttjar närheten till stadens kulturutbud och grönområden i arbetet. Vi arbetar projekterande med pedagogisk dokumentation och reflektion som våra verktyg för att fånga upp barnens tankar o idéer o på så sätt ge dem reellt inflytande över sin förskoletid.