Brenntag söker Nordisk Business Development Manager inom Water Treatment

Om jobbet

Älskar du när bolaget gör affärer och är vass på att se möjligheter före alla andra? Tycker du samtidigt om att skapa långsiktiga samarbeten med leverantörer och ta ansvar för att dina produkter har de mest konkurrenskraftiga priserna?

Brenntag Nordic AB söker nu en Nordisk Business Development Manager inom Water Treatment, vars främsta uppgift är att stödja försäljningsorganisationen i de nordiska länderna för att tillsammans hitta nya affärsmöjligheter.


Om tjänsten


Du kommer att ingå i en Nordisk produktchefsorganisation med placering i Malmö, Köpenhamn alternativt Borås. Du erbjuds stor frihet i din roll och kommer att vara delaktig och driva projekt inom segmentet Water Treatment.

Tjänsten innefattar cirka 60 resdagar per år. Du rapporterar direkt till Nordic Marketing Director för Material Science.


Arbetsuppgifter


Tjänsten som Nordisk Business Development Manager inom Water Treatment består av två huvuddelar: affärsutveckling samt ansvar för produkt och leverantörer. Du ansvarar för hela den nordiska marknaden inom segmentet vilket innefattar Sverige, Danmark, Norge och Finland.


Affärsutveckling (cirka 50 %)


Du har det övergripande ansvaret för att hitta nya affärsmöjligheter på marknaden inom Water Treatment i Norden. Den största verksamheten inom segmentet finns i Sverige och Danmark, men du förväntas hantera kontaktytor och driva projekt i samtliga länder.

Du kommer till exempel att:
 • Följ upp marknadsplaner inom Water Treatment med respektive lands säljrepresentanter
 • Agera bollplank till säljstyrkan i Norden, för att göra dessa så framgångsrika som möjligt i sin försäljning
 • Aktivt söka utvecklingsmöjligheter inom segmentet, se vilka produkter eller blandningar som bör ha ökat fokus på specifika marknader
 • Tillsammans med säljare eller på egen hand besöka kunder
 • Aktivt arbeta med att utveckla och underhålla kontakter inom segmentet för att alltid vara först på affären
Ansvar för produkt och leverantörer (cirka 50 %)

Du förväntas se över existerande kontrakt med leverantörer för att säkra optimala överenskommelser och konkurrenskraftiga priser på produkterna. Vi agerar partners till våra leverantörer och är deras förlängda arm ut till kund. Samarbetet med leverantörerna präglas av relationsskapande och att långsiktigt se gemensamma nyttan av överenskomna ramar och upplägg på marknaden.

Vidare kommer du även att:
 • Administrativt säkra att dina kollegor inom försäljning och inköp har rätt statistik över produkter inom segmentet
 • Då du verkar genom andra personer förväntas du internt kommunicera nyttan med produkterna gentemot säljarna och övriga organisationen, tillse att de har rätt information och argumentation för produkterna.
Tjänsten passar dig som har ett högt driv och ambition som trivs med att alltid vara först på affären, och hitta möjligheter före alla andra. Du får en stor frihet att utforma din roll och vardag samtidigt som det finns mycket kunskap att hämta från dina kollegor.

kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet/produktkunskap/teknisk kunskap inom Water Treatment
 • Dokumenterad erfarenhet och ett genuint intresse av försäljning, har detta varit inom kemikalier ses det som meriterande
 • God vana av projektstyrning utifrån ett produktperspektiv
 • Kunskap inom kemi från studier eller yrkeserfarenhet
 • Körkort
Personliga egenskaper

Som person trivs du att ha en bred roll som innefattar försäljning såväl som teknik. Vi tror att du har ett genuint intresse för försäljning och skapar nya affärer genom ditt sätt att finna och utveckla relationer, både internt och externt. Du är självgående i ditt sätt att agera samt trivs när du får utlopp för din kreativitet och idéer.

Vidare söker vi dig som är uthållig och entusiasmerande som person, främst eftersom du verkar genom andra personer i organisationen. I tuffare perioder har du förmågan att pusha och motivera kollegorna i ditt team.


Ansökan


Ansök genom att klicka på ”sök tjänst” och ladda upp ditt CV och personliga brev. Urvalet görs löpande, så sök så snart som möjligt, men senast den 31 oktober. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Välkommen med din ansökan!

För frågor om tjänsten kontakta Niklas Ekman på niklas.ekman@brenntag-nordic.com. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jonna Warnerbring på jonna.warnerbring@roirekrytering.se

Om Brenntag Nordic AB

Brenntag Nordic AB är en av de ledande distributörerna i världen av kemikalier och råvaror. Brenntag Nordic är en del av den börsnoterade koncernen Brenntag AG, som finns representerat i stora delar av världen och har 14 000 anställda. Brenntag Sverige har 140 anställda och huvudkontoret ligger i Malmö.
För mer information besök: www.brenntag-nordic.com
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget