En slipad marknadsförare med inriktning content marketing

Om jobbet

Ett av Skånes roligaste och kanske mest utmanande marknadsföringsjobb kom precis ut på jobbmarknaden. Som marknadsförare hos oss kommer din huvuduppgift vara att ta fram intresseväckande, förtroendebyggande och leads-genererande innehåll för våra olika målgrupper.

Du är en person som vet hur man bygger upp lojala följarskaror genom bra innehåll kopplat till ett tydligt affärstänk och smarta kanalstrategier. Du förstår sociala medier på ett djupare plan och kan applicera det på B2B.

Du rapporterar till Draftits marknadsföringschef och ingår i vår glada och idésprudlande marknadsavdelning. På Draftit digitaliserar vi juridisk kompetens och förpackar den i smarta webbaserade verktyg för organisationer. Vi hjälper chefer och specialister inom så vitt skilda områden som Human Resources, Lön, Skola och Dataskydd.

Arbetsuppgifter:
  • Producera innehåll till vår content marketing. Detta innebär analys, research och faktisk text- och bildproduktion samt layout.
  • Producera bl.a. white papers, infographics, blogginlägg, produktinformation, texter för event, nyhetsartiklar, pressmeddelanden, rapporter, nyhetsbrev samt statusuppdateringar i sociala medier.
  • Tillsammans med övriga i marknadsteamet ta fram nya koncept och idéer för att utveckla vår content marketing och följarskara.


Vem är du?
  • Du är utbildad inom media och kommunikation, marknadsföring eller likvärdigt.
  • Du har en förmåga att kunna sätta dig in i flera olika ämnen och skapa genomtänkt innehåll som fångar målgruppen.
  • Du vet hur ett budskap ska anpassas för olika typer av medier för att få störst genomslagskraft. Du är även duktig på att skapa synergieffekter mellan olika kanaler och budskap.
  • Förutom att du är en språklig virtuos och en fena på innehållsproduktion, så sätter vi även stort värde på din förståelse för hela affärsprocessen. Du kan sätta innehållet du producerar i ett större sammanhang. Ditt innehåll ska hjälpa till att stärka Draftits varumärke, positionera oss samt skapa leads till säljavdelningen.
  • Du är en person som vet hur man bygger upp lojala följarskaror genom bra innehåll kopplat till ett tydligt affärstänk och smarta kanalstrategier. Du förstår sociala medier på ett djupare plan och kan applicera det på B2B.
  • Du har färdigheter i Photoshop och InDesign för att kunna redigera dokument och bilder samt lägga den sista touchen på ditt innehåll. Många dokument följer färdiga mallar men det är ett stort plus om du har erfarenhet av att skapa marknadsmaterial från grunden.
  • Erfarenhet av PPC-annonsering, SEO och konverteringsoptimering är även meriterande.


Låter det som en tjänst för dig?
Om du tycker att du är som klippt och skuren för tjänsten, så vill vi att du förutom CV och personligt brev även bifogar ett litet case i din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att få läsa den.

Beskrivning av case-uppgift
Du ska skriva en artikel på 1-2 A4-sidor. Artikeln ska behandla något intressant inom något av våra affärsområden: HR, Skolledning, Dataskydd & Lönefrågor.

Exempel på vad en artikel kan handla om:
5 tips för HR-avdelningens arbete med intern kommunikation, Lönespecialistens roll idag och imorgon.

Vi vill även att du tillsammans med din artikel bifogar en kort beskrivning av hur du hade arbetat för att ge artikeln maximal spridning och dialog.
Jobbfakta
Publicerad

46 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 nov

Om företaget

På Draftit hjälper vi specialister och chefer att ligga steget före genom smarta juridiska webbaserade verktyg. Vi hjälper våra kunder att använda juridiken och sätter den i deras sammanhang.

Med oss kan kunden vara säker på att alltid får de senaste nyheterna, vägledande material och uppdaterat innehåll så att de kan utföra sina arbetsuppgifter snabbt och korrekt. Juridik med oss är okomplicerad. Det ska vara lätt att göra rätt.

Vår ledstjärna har alltid varit att lyssna på kunden och bygga lösningarna utifrån deras vardag. Vi arbetar med HR, Lön, Skolledning och Dataskydd. Med våra produkter sparar kunden tid, är förberedd och agerar korrekt.

Draftit har vuxit stabilt sedan vi startade 2004. Idag är vi fler än 40 medarbetare som ansvarar för att våra kunder ska få en VIP-upplevelse och ligga steget före. Vi utökar vårt team varje månad för att kunna möta kundens och marknadens krav. Varmt välkommen till oss!


Hitta hit

Malmö stad Visa på karta

Visa var