Juniora inköpsassistenter till globala och industriledande Ricoh

Om jobbet

Är du i början i din karriär och har ett genuint intresse för inköpsrelaterat arbete? Har du en utbildningsbakgrund inom inköp, logistik eller ekonomi? Nu söker vi två drivna och juniora inköpsassistenter till Ricoh. Rollen ger dig en möjlighet att utveckla dina kunskaper inom inköp och du blir del av ett glatt gäng kollegor som besitter mycket kompetens inom området!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Ricohs räkning två juniora inköpsassistenter. Ricoh är ett globalt och industriledande bolag som specialiserar sig på kontorsmarknaden och marknaden för grafisk kommunikation. Koncernen, med huvudkontor i Japan, finns i ca 180 länder och har ca 100 000 anställda. I Sverige har Ricoh verksamhet på flertalet orter och den nationella organisationen består av ca 650 anställda.

Till Ricohs Malmökontor, och avdelningen för inköp av IT, söker vi nu två nya medarbetare. Här blir du del av ett härligt team och du kommer arbeta i en positiv och utvecklande arbetsmiljö där din arbetsinsats gör skillnad varje dag. Du kommer arbeta med kompetenta kollegor och som ung i karriären får du möjlighet att utvecklas och knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Då företaget expanderar kan det skapa karriärmöjligheter, både i Sverige och internationellt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ricohs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Ricoh.

Arbetsuppgifter

Som inköpsassistent kommer du att vara en del av inköpsavdelningen för IT och stötta upp teamet med varierande uppgifter. På Ricoh kommer du inte arbeta med traditionellt lagersaldo, när du hanterar inköpen, då de arbetar med drop shipment. Det innebär att varorna från distributören levereras direkt till slutkund. Till din hjälp i ditt arbete har du en produktguide som är unik i sitt slag, och guiden kommer vara ditt främsta arbetsverktyg.

Som inköpsassistent kommer du till exempel att:
 • registrera inköpsorders
 • stötta de mer seniora inköparna och hjälpa dem med administrativa uppgifter
 • följa upp leveranser
 • ha daglig kontakt med leverantörer och säljare
För att få bra förutsättningar att lyckas i din roll kommer du att erbjudas en gedigen utbildning. I den här rollen ges du möjlighet att utvecklas inom området för inköp och tjänsten passar dig som trivs i en föränderlig miljö och med varierande uppgifter. Du driver din egen utveckling och är nyfiken på att lära dig nya saker. Framgång på detta företag stavas ambition!

Vi söker dig som
 • har en utbildningsbakgrund inom inköp, ekonomi eller logistik
 • är nyexaminerad alternativt är i början av din karriär och har 1-3 års arbetslivserfarenhet från området
 • har flytande kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska, i tal såväl som i skrift
Det är meriterande om du har administrativ vana från tidigare arbete.

Som person har du förmågan att arbeta fokuserat för att uppnå dina och gemensamma mål och det kommer naturligt för dig att lägga ned tid, energi och engagemang i ditt arbete. Självklart besitter du en stor portion affärsmässighet och då arbetet innebär både interna och externa kontakter ser vi att du har en god social kompetens och trivs med att arbeta i team. Du har även en förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbeta på ett effektivt sätt samtidigt som du är noggrann i ditt sätt att arbeta. För att lyckas i din roll krävs att du tar ansvar, är lösningsfokuserad, initiativrik och strävar efter att få en förståelse för helheten.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö, Jägersro
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult, Louise Andersson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Transport & Logistik
Underkategori
Assistent
Inköp
Publicerad

54 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Ricoh är ett globalt industriledande företag som specialiserar sig på kontorsmarknaden och marknaden för grafisk kommunikation. Ricoh arbetar tillsammans med olika organisationer över hela världen för att modernisera arbetsmiljöer och optimera dokumentflöden. Ricoh erbjuder produkter för bildhantering, industriprodukter, lösningar för nätverkssystem, grafiska kommunikationslösningar, tjänster för dokumenthantering och IT.