Platschef - Peab Grundläggning

Om jobbet

Peab Grundläggning AB - ett dotterföretag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom spontning, pålning, borrning och grundförstärkning. Grundläggning är ett viktigt och många gånger tekniskt komplicerat arbete som innebär allt från geotekniska lösningar till professionellt genomförda entreprenaduppdrag. Inom Peabkoncernen lägger vi grunden för hus, broar, hamnar och spår samt engagerar oss i hela produktionskedjan.

Peab Grundläggning vill nu bygga för framtiden och stärka upp med en driven Platschef. Har du ledarskapet, kompetensen och de personliga egenskaper som vi söker?

I rollen som Platschef ansvarar du för dina projekt i helhet. Som Platschef har du förmåga att hitta tekniska lösningar, både i ett initialt skede och löpande under projekten. Det finns stor tonvikt vid det ekonomiska ansvaret i exempelvis kostnadsmedvetet prognosarbete samt hantera de juridiska aspekterna i projekten. Ansvaret innebär att projekten genomförs med god lönsamhet på ett kvalitativt och affärsmässigt sätt.

Som Platschef innefattar dina arbetsuppgifter bland annat:
 • Struktur, budget, tidsplan, logistik och resurser för dina projekt
 • Löpande produktion och arbetsledaransvar
 • Ekonomiska och juridiska frågor kring projekten
 • Genomgående kundansvar
 • Kontinuerliga uppföljningar för att säkerställa effektivitet och leverans
 • Slutbesiktning och kundfakturering
Vem passar här:
Vi ser att du med fördel har en eftergymnasial teknisk utbildning. Du har några års erfarenhet inom branschen, fördelaktigt med bakgrund inom asfalt, anläggning eller grundläggning. Du har gärna även erfarenhet av entreprenadjuridik, en ekonomisk förståelse genom erfarenhet av kalkylarbete och prissättning samt ett stort tekniskt intresse. Om du saknar önskvärd utbildningsbakgrund har du på annat sätt införskaffat motsvarande kunskaper och erfarenhet.

Du har dessutom god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Goda allmänna datorkunskaper är ett krav och så även B-körkort.

Som person är du:
 • Ihärdig, initiativtagande och problemlösande gällande dina åtaganden
 • Strukturellt stark med god planeringsförmåga
 • Resultatdriven och samarbetsorienterad samt får med andra mot uppsatta mål
 • En professionell och socialt kompetent relationsbyggare
 • En rak, tydlig och ambitiös ledare som kan engagera andra
 • Trygg och emotionellt stabil
Vem trivs här:
I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Man blir även motiverad av högt tempo och högt i tak samt en social, öppen, kommunikativ och samarbetsnära atmosfär. Inom Peab Grundläggning har man möjligheten att få jobba i en omväxlande och utvecklande roll, i en föränderlig miljö med mycket frihet under ansvar.

Är du intresserad?
Då ska du ansöka så snart som möjligt. Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan. Ansökan sker genom att du registrerar dig genom formuläret nedan. Bifoga cv och personligt brev med beskrivning varför just du passar så bra till rollen. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Som en del i rekryteringsprocessen kommer du eventuellt att få utföra personlighetstester och video-intervju.

Sista ansökningsdag är den 11 december. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Philip Lindvall, på philip.lindvall@adecco.se.
Jobbfakta
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.